Publicat 23/8/2019 15:54:49 +02:00CET

Més de 200 persones demanen la dimissió de Bolsonaro davant del Consolat del Brasil a Barcelona

Concentració a Barcelona pels incendis en l'Amazones
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

Més de 200 persones s'han concentrat aquest divendres davant del Consolat del Brasil a Barcelona, a l'avinguda Diagonal, per demanar la dimissió del president Jair Bolsonaro davant la seva gestió dels incendis a l'Amazònia.

Convocats per Extinction Rebellion i Fridays for Future, han corejat consignes com 'Fora Bolsonaro', 'Lula lliure, fora Bolsonaro', 'Bolsonaro dimissió', 'Salvem l'Amazònia', 'No és foc, és capitalisme', 'No és indiferència, això és una emergència' i 'Volem un futur'.

Els concentrats han tallat també durant uns deu minuts l'avinguda Diagonal de Barcelona, alguns portaven fulles de l'Amazònia i cartells com 'Explotació=Extinció', 'Bolsonaro, criminal ambiental' i 'Ajuda internacional per a l'Amazònia'.

En declaracions als mitjans, Claudia Bosch, d'Extinction Rebellion, ha alertat de la situació d'"emergència absoluta", i ha recordat que l'Amazònia és un dels llocs del planeta amb més biodiversitat i productor d'oxigen.

Bosch ha explicat que Extinction Rebellion ha lliurat una carta a ambaixades i consolats brasilers del món --com han fet a Barcelona-- en la qual demanen que "diguin la veritat" sobre el canvi climàtic, crear assemblees ciutadanes per aplicar mesures i escoltar les demandes dels pobles indígenes.

Ha dit que davant un Bolsonaro que "no fa res" amb els incendis i desregularitza l'explotació dels recursos de l'Amazònia, la societat no es pot quedar de braços creuats, ha criticat la seva inacció i ha demanat la dimissió del seu govern.

La portaveu de l'organització ha assegurat que si no es produeixen canvis, continuaran amb les protestes a nivell global, sense descartar "accions disruptives econòmiques" com boicots o altres accions imaginatives, ha dit.