Publicat 7/6/2020 12:26:40 +02:00CET

Més de 1.000 concentrats a Barcelona contra el racisme en l'acció de la CNAAE

Concentración contra el racismo en la plaza Sant Jaume de Barcelona.
EUROPA PRESS

VÍDEO: Enllaç a arxiu de vídeo disponible al final del text.

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

Més de 1.000 persones s'han concentrat aquest diumenge des de les 11 a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en la concentració contra el racisme 'Les vides negres importen', organitzat per la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent d'Espanya (CNAAE).

Alguns participants hi han anat vestits de negre, seguint la consignes dels impulsors, i en pancartes han criticat les morts pel racisme.

Hi han anat amb mascaretes, i han cridat consignes com 'Poder, justícia i reparació' i 'Donald Trump és un criminal', i l'afluència de persones a la manifestació ha fet difícil mantenir les distàncies de seguretat, malgrat la insistència dels organitzadors.

Per mantenir les prevencions pel coronavirus, persones de l'organització han repartit mascaretes i guants als manifestants que no en portaven.

Durant l'acte s'ha llegit un manifest en record del ciutadà americà George Floyd, asfixiat per un policia a Minesota: "La comunitat negra, africana i afrodescendent d'Espanya, persones del poble gitano, d'Abya Yala, magrebins, àrabs, musulmanes i asiàtiques, juntament amb la resta de persones aliades antiracistes, sabem que aquest assassinat no és una qüestió puntual, sinó que respon a la violència històrica i estructural a què són sotmeses les persones negres als Estats Units".

"Aquesta situació de la comunitat negra al món és una herència directa del període d'esclavització, segrest i comerç de persones negres, del colonialisme i del neocolonialisme", han lamentat en el manifest.

---------------------

Contingut multimèdia:

Vídeo: Més de 1.000 concentrats a Barcelona contra el racisme en l'acció de la CNAAE

Durada: 00:23

Url de descàrrega:

https://www.europapress.tv/auth?v=496925&p=1&t=eyJuYW1laWQiO...

Contador