Publicat 4/4/2019 12:09:20 +02:00CET

Meritxell Budó lamenta les "coaccions" de la Junta Electoral a TV3 i Catalunya Ràdio

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidncia de la Generalitat, Meritxell Budó, ha lamentat les "coaccions" que creu que han rebut TV3 i Catalunya Rdio per part de la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona en prohibir que es parli de 'presos polítics', 'exili' i 'judici a la repressió'.

En una interpellació en el ple del Parlament, que ha estat la seva primera intervenció a la Cambra com a consellera, ha afirmat aquest dijous que la llibertat d'expressió es "limita" amb aquesta ordre de la Junta, que va allegar que formen part del llenguatge electoral d'alguns partits que concorren a les generals.

Així mateix, ha criticat que Cs sigui qui hagi presentat el recurs que ha originat l'ordre i estigui "condicionant la llibertat dels periodistes", i ha acusat el partit de voler tancar els mitjans públics catalans.

Considera que la resolució suposa una prdua dels drets de la ciutadania per rebre "una informació lliure de coaccions" i ha reiterat el seu compromís amb la llibertat d'expressió i la defensa dels drets fonamentals.

També ha reivindicat les audincies i la valoració ciutadana que tenen els mitjans públics catalans, i ha defensat que donen una informació "plural i vera".

NACHO MARTÍN (CS)

El diputat de Cs Nacho Martín ha insistit que, durant el procés sobiranista, TV3 i Catalunya Rdio s'han convertit en mitjans que segueixen la línia del Govern i "distorsionen la realitat", i ha afegit que aix passa especialment en període electoral.

Així, ha destacat les resolucions de la Junta Electoral i ha assegurat que no es tracta de censura, sinó de protegir la neutralitat dels mitjans públics: "No parlin de censura, no donin llions de llibertat d'expressió", perqu creu que qui vulnera aquesta llibertat és l'independentisme.