Publicat 11/06/2019 17:40

Mercè Sampietro: "La meva cinefília va néixer al cinema de barri"

Merc Sampietro: "El meu cinefilia va néixer al cinema de barri"
EUROPA PRESS

La Filmoteca ofereix una 'carta oberta' amb una selecció dels seus films preferits

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

L'actriu catalana Merc Sampietro, Gaudí d'Honor el 2018 i a la qual la Filmoteca de Catalunya ofereix aquest mes una 'carta blanca' amb una selecció de films, ha assegurat que la seva passió pel cinema va comenar al barri on va trobar "un oasi" durant la postguerra.

"La meva cinefilia va néixer al cinema de barri. La meva passió va comenar al barri. Em va embogir de seguida. Vaig trobar un refugi que m'ensenyava unes coses que no creia que existissin", ha explicat l'actriu en la presentació aquest dimarts de la seva 'Carta blanca' en la Filmoteca, que es perllongar fins al 28 de juny.

La 'Carta blanca a Merc Sampietro' inclou films que ha protagonitzat com 'Lugares comunes', 'Silencio roto', 'Cuando vulevas a mi lado' i 'Gary Cooper que estás en los cielos', i una selecció de títols que dibuixen el perfil cinfil de l'actriu: "Són pellícules que m'han agradat molt".

Entre elles figuren 'A l'est de l'Edn', d'Elia Kazan; 'Sense perdó', de Clint Eastwood; 'Dublineses', de John Huston; 'El quart manament', d'Orson Welles; 'Noces de sang', de Carlos Saura; 'La multitud', de King Vidor' i 'El sabor del sake', de Yasujir Ozu.

Ha explicat que en aquells anys que el cinema era un "oasi" per a ella, va veure moltes pellícules de tots els géneres, entre elles molts westerns, i que totes les pellícules que ha seleccionat li hagués agradat protagonitzar-les.

Ha adms que una de les pellícules que li van marcar més va ser 'A l'est de l'Edn', perqu es va veure reflectida en alguns aspectes que plasmava la pellícula com a adolescent: "De James Dean em vaig enamorar perdudament", ha bromejat.

"TÉ L'ESPINETA" DE LA COMDIA

Sampietro ha explicat que en la seva trajectria cinematogrfica té "l'espineta" de no haver fet comdia, un gnere que creu més difícil que el drama, i ha remarcat que mai no acostuma a tornar veure les seves pellícules per no poder suportar-ho.

L'actriu ha treballat amb diferents directores com Pilar Miró, Gracia Querejeta o Judith Colell, per ha dit que en la seva opinió el director que millor ha sabut plasmar l'univers femení ha estat el suec Ingmar Bergman.

Tant el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, com el director adjunt, Octavi Martí, han dit que les 'cartes blanques' permeten descobrir els gustos de l'escollit, i ha lamentat que no han pogut exhibir 'Extramuros', de Miquel Picazo, per no haver trobat una altra cpia que no fos en VHS.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés