BARCELONA 21 oct. (EUROPA PRESS) -
Menjar "en clau catalana" és sinònim d'una dieta sana i equilibrada, segons ha explicat aquest dilluns el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, a partir de la primera fase de l'Estudi Nutricional del 'Corpus del Patrimoni Culinari Català', l'inventari més complet que mai s'ha fet sobre la gastronomia de Catalunya.
L'estudi, elaborat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), demostra que les receptes de la cuina tradicional catalana formen part d'un sistema culinari saludable i equilibrat, han informat aquest dilluns els impulsors del treball en un comunicat.
Segons la Generalitat, Pelegrí ha destacat en la seva presentació que la cultura catalana del menjar produeix benestar, i ha fet una crida: "Que tots els qui es dediquen en aquesta branca facin d'ambaixadors de la gran quantitat de bons productes que tenim i de la imatge del país".
El FICCG treballa per demanar a la Unesco que reconegui la cuina catalana com patrimoni cultural immaterial de la humanitat en la modalitat de bones pràctiques, pel que lliurarà el 'Corpus' a aquesta institució internacional.
Els investigadors han realitzat la valoració nutricional d'un centenar de receptes del 'Corpus', tot i que la seva intenció és analitzar-les totes, i han constatat que la cuina tradicional catalana té una gran varietat de productes que enriqueixen la dieta.