Publicat 19/8/2019 16:31:18 +02:00CET

La meitat dels pares espanyols tem que els seus fills puguin patir ciberassetjament

Chica delante de un ordenador angustiada
PIXABAY/CC/RIALA - Archivo

MADRID, 19 ago. (Portaltic/EP) -

Tres de cada quatre pares espanyols (el 74 per cent) es mostren preocupats per la seguretat dels seus fills quan fan servir el mòbil, i entre les preocupacions una de les principals és el ciberassetjament, cosa que gairebé la meitat dels progenitors (el 48 per cent) tem que els seus fills pateixin.

Aquestes són les conclusions obtingudes a partir de l'informe d'IPSOS, que s'ha fet a nivell nacional amb una mostra de més 500 propietaris de mòbils de tot Espanya d'entre 18 i 65 anys, com ha compartit Samsung, també participant, en un comunicat.

El 74 per cent dels pares estan preocupats per la seguretat dels seus fills quan fan servir el telèfon mòbil. A més, segons un altre estudi d'IPSOS per Samsung, les principals preocupacions dels pares des del punt de vista de la seguretat tenen a veure amb l'accés a continguts no adequats (59 per cent) i que els nens puguin patir ciberassetjament o relacions insanes (48 per cent).

Així mateix, es conclou que, en matèria de seguretat, entre les funcions que més importància donen en l'ús de dispositius és impedir que el telèfon es pugui fer servir si es perd o es roba (50 per cent), la limitació d'instal·lacions d'apps (45 per cent) i impossibilitar que canviïn la contrasenya del mòbil (42 per cent).

Samsung ha destacat que els seus productes compten amb Kids Mode, "una funció que permet protegir els nens de continguts que siguin potencialment perillosos amb la configuració d'un PIN perquè puguin navegar lliurement pels continguts que els pares triïn", ha assegurat el vicepresident corporatiu de Samsung Espanya i Portugal, Celestino García.

PREOCUPATS PER LA PRIVADESA I LES CONTRASENYES

D'altra banda, segons l'informe d'IPSOS, en general, el 72 per cent dels espanyols es mostra preocupat per la seguretat al mòbil. Entre les principals preocupacions, el 87 per cent dels enquestats han destacat, en primer lloc, l'accés a informació sensible com poden ser les dades bancàries.

La segueixen altres preocupacions relacionades amb la tecnologia com els errors de seguretat en servidors amb dades i claus amb un 82 per cent i l'accés a les claus de les targetes en un 79 per cent dels casos.

Pel que fa al nivell de coneixement dels riscos per part dels usuaris, per al 64 per cent dels enquestats l'accés a xarxes WiFi públiques o obertes és el risc més conegut, seguit del robatori de contrasenyes importants i els permisos que demanen les apps per accedir a dades personals, amb un 63 i 58 per cent, respectivament.