Publicat 15/02/2018 17:51

Mediapro veu "extraordinàriament greu" que la producció del documental sobre l'1-O es consideri una prova delictiva

Jaume Roures
EUROPA PRESS

MADRID 15 febr. (EUROPA PRESS) -

Mediapro considera "extraordinàriament greu i un insòlit atac a les llibertats de creació, informació i pensament" que la producció d'un documental --en al·lusió al vídeo sobre el referèndum il·legal a Catalunya-- sigui considerat per la Guàrdia Civil una prova delictiva.

La companyia s'ha expressat així, després que un informe la Guàrdia Civil hagi situat a l'empresari i fundador de Mediapro Jaume Roures en el Comitè Executiu que apareixia en el document denominat 'Enfocats', considerat full de ruta del procés per a la declaració d'independència de Catalunya i confiscat al domicili de Josep María Jové, número dos de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras.

Els investigadors de la Benemérita indiquen en el citat informe que Mediapro va produir el vídeo de l'1-O difós per TV3 "en el qual es van narrar els esdeveniments relacionats amb el referèndum, es van enaltir les persones que van ser capaces de fer-lo efectiu i es van difondre els missatges que interessaven a la causa independentista".

Segons ha indicat la companyia audiovisual, la producció i realització del documental '1-O' ha estat presentada en l'informe de la Guàrdia Civil, remès al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, com a prova de la implicació de Jaume Roures i Mediapro "en la conspiració per proclamar la independència de Catalunya, adjuntant-ne un DVD com a prova".

En aquest sentit, Mediapro ha reivindicat "la professionalitat" de l'equip que va realitzar i va produir el documental, i el seu contingut que "reflectia uns fets i donava veu a les persones que s'hi van veure implicats". "Criminalitzar el documental i el seu contingut és un intent clar de fer callar aquestes veus", ha subratllat.

D'altra banda, l'informe de l'Institut Armat detalla que l'empresari va ser qui el passat 1 d'octubre va habilitar un centre de premsa on el Govern català va ser donant les rodes de premsa informant sobre el desenvolupament i el resultat del referèndum il·legal.

En aquest punt, Mediapro tampoc entén que es pugui considerar un delicte l'organització d'un centre de premsa per acollir els mitjans de comunicació desplaçats a Barcelona amb motiu de l'1 d'octubre, i oferir aquestes instal·lacions "a totes les parts implicades".

"Un repàs de la llista de compareixents evidencia que no es tractava d'un centre de premsa del Govern de la Generalitat, ja que només la meitat de les compareixences van ser de membres de l'executiu català. El centre va acreditar més de 400 periodistes de 150 mitjans de fins a 33 països de tot el món", ha conclòs la companyia audiovisual.

Després de conèixer-se l'existència del citat informe, Roures es mostrava sorprès pel fet que se li situï com part del suposat comitè que elaborava el 'full de ruta' del procés independentista, i defensava que "d'arguments, no n'hi ha".