Publicat 28/11/2019 17:31:51 +01:00CET

Mediacrest adaptarà per a televisió 'Nada', de Carmen Laforet

Mediacrest adaptarà per a televisió 'Nada', de Carmen Laforet
MEDIACREST - Archivo

MADRID, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

Mediacrest Entertainment adaptarà per a televisió la novel·la de Carmen Laforet 'Nada', una de les més importants de la literatura espanyola del segle XX, guanyadora del Premi Nadal el 1944, segons ha anunciat la productora audiovisual.

La sèrie de televisió serà dirigida per Paula Ortiz i l'equip de ficció de Mediacrest, encapçalat per Pablo Barrera, ja treballa en l'adaptació de la novel·la.

"És un repte per la importància de la novel·la, perquè malgrat ser de fa més de seixanta anys és molt actual, perquè hi ha una infinitat de matisos que cal cuidar i fer presents. Com a guionista és un regal, un desafiament difícil, però una història que qualsevol que es dediqui a aquest ofici voldria explicar", ha afirmat Barrera.

La productora ha destacat que "serà la primera vegada que la història d'Andrea s'expliqui en una sèrie, després de les adaptacions cinematogràfiques dutes a terme per Edgar Neville el 1947 i Leopoldo Torre Nilsson el 1956".

Així mateix, ha assenyalat que la novel·la té 53 edicions en espanyol i ha estat traduïda a 29 idiomes (anglès, xinès, lituà, macedoni, portuguès, hebreu, rus o coreà, entre d'altres). El 1948, Carmen Laforet va rebre per aquesta obra el Premi Fastenrath, concedit per la Real Academia Española de la Llengua.