Publicat 19/8/2019 15:01:44 +02:00CET

El Meadows Museum rep la donació de l'escultura 'Venus de Milo amb calaixos' de Dalí

L'escultura 'Venus de Milo amb calaixos', de Dalí, adquirida pel Meadows Museum
MEADOWS MUSEUM

MADRID, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

El Meadows Museum de Dallas ha anunciat l'adquisició de quatre obres d'art espanyol, entre les quals s'inclou la donació de la 'Venus de Milo amb calaixos' (1936, fosa el 1971) de Salvador Dalí.

Després de l'exposició 'Dalí: Poética de lo pequeño, 1929-1936', organitzada pel Meadows el 2018, que es va centrar en les pintures de petit format de Salvador Dalí, el museu va rebre en donació la 'Venus de Milo amb calaixos', la primera obra escultòrica de Dalí a formar part de la col·lecció del museu.

A més, entre les noves adquisicions es troba 'Nostra Senyora de la Solitud' (1769) de Manuel Ramírez de Arellano, escultura en terracota que representa una novetat des de la perspectiva acadèmica sobre l'obra de l'artista.

Així mateix, el museu també ha adquirit un dibuix de l'artista Ignacio Zuloaga, 'Retrat de Margaret Kahn' (1923), que permet conèixer millor el procés de producció de l'artista, a més de la pintura 'Hort a Sevilla' (1880), d'Emilio Sánchez Perrier, un destacat exemple de l'obra produïda a principis de la seva carrera.

"A mesura que continuem adquirint obres, ens centrem a aprofundir en els diàlegs establerts entre els objectes de la nostra col·lecció, a més de crear noves connexions que millorin tant el coneixement acadèmic de l'art espanyol com el seu gaudiment per part del públic", ha assenyalat el director del Meadows, Mark A. Roglán.