Actualitzat 01/04/2014 12:15

Matt Haig ironitza sobre les estranyeses de l'espècie humana amb humor

El escritor y periodista Matt Haig
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 Abr. (EUROPA PRESS)

L'escriptor i periodista britànic Matt Haig ironitza sobre les estranyeses dels homo sapiens amb humor a la novel·la, 'Els humans' (Roca Editorial).

   Segons ha explicat l'autor a Europa Press, el llibre narra com el matemàtic Andrew Martin aconsegueix resoldre la hipòtesi de Riemann, cosa que una espècie extraterrestre súper avançada no pot permetre perquè els humans no són prou avançats per saber la resposta, per la qual cosa canvien la ment d'un dels seus per la de Martin per destruir qualsevol evidència de la troballa mentre conviu amb els humans.

   L'autor ha assenyalat que el llibre seria "un llistat de raons per les quals és bo ser una espècie tan traumatitzada, estranya i imperfecta", com ho són l'art, la música, l'amor o la imaginació, cosa que el protagonista alienígena descobrirà al llarg de la seva aventura.

   Haig ha assenyalat que la idea d'aquest llibre --el que més còpies ha venut al Regne Unit dels vuit llibres que ha escrit-- la va tenir quan tenia uns vint anys, quan va patir una depressió que el feia distanciar de les persones i les percebia "com si fossin alienígenes", per la qual cosa ha dit que el protagonista marcià del llibre seria ell amb aquesta malaltia.

   Quan ho va escriure --el llibre es va publicar per primera vegada al Regne Unit l'any passat--, Haig va intentar passar-s'ho bé perquè el resultat fos divertit, i així poder treure el seu jo passat del forat de la depressió.

   Ha explicat que amb la novel·la ha intentat fer "com un documental sobre dofins de la BBC però de persones", en què qualsevol cosa normal sembli exòtica per poder agafar perspectiva i analitzar la societat actual.

   Entre rialles, ha reconegut que les matemàtiques no són el seu fort, però que va llegir al llibre 'Cosmos' --de Carl Sagan-- que si hi hagués alguna possibilitat de comunicació amb alienígenes seria a través de les matemàtiques, i també que un matemàtic havia afirmat que resoldre la hipòtesi de Riemann faria que la humanitat avancés molt, per la qual cosa va incorporar les dues idees a l'argument.

LLIBRE INTERACTIU

   Haig ha assenyalat que els escriptors han d'adaptar-se als temps moderns, per la qual cosa utilitza molt les xarxes socials com Twitter, que ha utilitzat per rebre comentaris de la seva obra com també per implicar els lectors.

   De fet, ha assenyalat que en alguns moments va demanar consell a través d'aquesta xarxa per elegir el nom d'algun capítol del seu llibre, i també va demanar als seus lectors que es gravessin llegint la seva part favorita de l'obra per muntar un vídeo que va penjar a Youtube, en què hi van participar persones de sis països diferents, inclòs Espanya.

   Ha apuntat que aquest fet es pot considerar una tàctica de màrqueting, ja que els lectors participen, parlen en línia sobre el llibre i se senten part d'una cosa publicada, però ha afegit que és "un màrqueting natural", perquè els lectors s'entusiasmen sense que se'ls hagi forçat.

   L'escriptor ha explicat que ara mateix està escrivint l'adaptació cinematogràfica del llibre en espera que alguna productora l'adquireixi, i ha indicat que Brad Pitt va comprar l'adaptació del seu llibre 'L'última família a Anglaterra', però que encara no s'ha fet la pel·lícula.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés