Publicat 16/8/2019 12:23:16 +02:00CET

Martínez (Mossos) assegura que no hi ha una situació de "crisi de seguretat" a Barcelona

Carta del director de Mossos a los agentes: "Debemos nuestra legitimidad al Govern y lealtad a todas las instituciones"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha assegurat aquest divendres que no hi ha una situació de crisi de seguretat a Barcelona.

"Barcelona no es troba en una situació de crisi de seguretat si ens referim a una fallida de la resposta policial. Hi ha resposta policial", ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

A més, ha defensat la disminució d'alguns fets delinqüencials: "L'any passat en l'agenda hi havia narcopisos i robatoris en domicilis, i això ha disminuït", ha asseverat.

En resposta als homicidis i apunyalaments que s'han viscut recentment a la ciutat, Martínez ha manifestat que han d'analitzar-se "cas per cas".

A més, ha criticat una instrumentalització política de la seguretat: "El que no ajuda la ciutadania és convertir la seguretat en un instrument polític o en un debat poc seriós", i ha defensat que no es barregin furts, top manta i menors estrangers no acompanyats.

"Canviar la percepció de seguretat és un procés lent, encara que requereix una activitat policial intensa", i ha afegit que la seva obsessió és evitar la revictimització de la persona i posar l'accent en l'agressor.

En una altra entrevista a Ser Catalunya, ha assegurat que "no hi ha cap nexe causal entre els incidents, no hi ha fil connector i no obeeixen a una banda organitzada".

També ha destacat la importància de les polítiques socials per prevenir aquests homicidis, i ha defensat que és difícil donar una resposta "només policial".

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 4. 4

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 5. 5

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)