Publicat 4/11/2019 21:31:04 +01:00CET

Mariàngela Vilallonga i Lluís Soler (ACM) acorden crear sinèrgies entre el món local i la Conselleria de Cultura

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler; la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, i la secretària general de l'ACM, Joana Ortega
ACM

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, s'ha reunit aquest dilluns amb el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, i la secretària general de l'ACM, Joana Ortega, amb la voluntat de crear sinèrgies entre el món local i la Conselleria.

En un comunicat, l'ACM ha dit que s la primera trobada de la sèrie de reunions que faran amb els representants del Govern per "apropar les inquietuds del municipalisme".

En la reunió han parlat de la voluntat d'elaborar "un pla d'accions per potenciar el municipalisme a nivell internacional a través de la cultura per promoure l'intercanvi de bones pràctiques".

Soler ha destacat que l'ACM vol treballar al costat del Govern "en favor de la cultura, fent-la més accessible, universal i vertebradora de la vida als pobles i ciutats", i ha assegurat que hi ha iniciatives, actes i espais culturals que requereixen eines i recursos per fer realitat o sostenir oportunitats de dinamització territorial.

Han parlat de la necessitat de disposar d'un pressupost que incrementi la partida destinada a Cultura i a equipaments culturals, i ambdues parts han expressat la voluntat de mantenir un diàleg constant i vies de col·laboració.