Publicat 8/4/2020 22:42:12 +02:00CET

Mariàngela Vilallonga acorda amb el sector de les lletres celebrar un dia del llibre a l'estiu

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, en la reunió telemàtica amb el sector de les lletres
GOVERN

La consellera aposta per potenciar la dimensió virtual de Sant Jordi

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha acordat aquest dimecres amb el sector de les lletres potenciar la dimensió virtual de Sant Jordi, després que s'hagi suspès pel coronavirus, i celebrar un "gran dia del llibre" a l'estiu.

El Govern ha informat en una nota de premsa aquest dimecres, després d'una reunió telemàtica de la consellera amb el sector, que aquesta jornada ha de permetre a les llibreries, editorials i entitats "treure les parades al carrer, amb els escriptors signant presencialment les seves obres", per així recuperar la pèrdua del 23 d'abril pel confinament.

El Govern també ha assegurat que, encara que el 23 no se celebri la jornada físicament, les llibreries seguiran venent en línia "perquè el lector pugui rebre el seu llibre a casa".

A més, explica que la cita que volen celebrar a l'estiu no té encara una data concreta perquè volen que tingui "les màximes garanties" des del punt de vista sanitari, per la qual cosa observaran com evoluciona la pandèmia per decidir-ho.

UN NOU PORTAL WEB

Vilallonga ha explicat també que en un temps "imminent" s'activarà un nou portal web del departament de Cultura que inclourà informació específica i útil per a aquests dies de confinament, així com un apartat dedicat a Sant Jordi, amb actualització constant de continguts.

Segons el comunicat, els representants del sector s'han mostrat partidaris de complir de la forma "més estricta" les mesures de confinament, i durant la reunió han comentat iniciatives per aprofitar les oportunitats del món virtual per al sector.