Actualitzat 10/3/2020 10:22:21 +00:00 CET

Montero demana a les empreses que facilitin el teletreball

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, a Santander/Cantàbria (Espanya) 5 de març del 2020.
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press

MADRID, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha recomanat aquest dimarts a les empreses que facilitin el teletreball i que, tant com es pugui, evitin la "presència obligatòria" a la feina per reduir el contagi per coronavirus.

Montero, en declaracions a la cadena SER que ha recollit Europa Press, va afirmar que el Govern central recomana a les empreses que "facin fàcil" que els treballadors puguin atendre les seves obligacions sense anar necessàriament al seu lloc de treball.

Sobre la caiguda de les borses, la titular d'Hisenda va indicar que els mercats viuen una situació de "volatilitat" que és "transitòria" i que es podria desenvolupar en forma de 'V', és a dir una caiguda pronunciada i posteriorment un rebot.

"És important que la volatilitat no afecti els mercats financers i esperem que sigui continguda i que els estats membres de la UE harmonitzin determinades polítiques per permetre que la caiguda no sigui tan abrupta", va afirmar.

Finalment, sobre la possibilitat que el Govern central revisi la baixa estimació de creixement per aquest any, situada en l'1,6%, Montero va dir que dependrà de l'evolució de l'economia i que l'executiu espanyol actuarà en funció de les informacions disponibles a cada moment, però va afegir que l'important és preservar la salut de les persones i de sectors tan importants com el turisme.