Publicat 25/04/2014 16:25

'Mares!' analitza a cop de gags humorístics la relació entre mares i fills

Elenco artístico de la obra 'Mares!' en rueda de prensa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La comèdia 'Mares! Maternitat a crits' analitzarà a cop de gags humorístics la relació entre mares i pares i fills al teatre Comtal a partir del 29 d'abril.

L'obra és un compendi de gags sobre la maternitat moderna escrits per un grup de dramaturgues --en la seva majoria--, com Theresa Rebeck, i dramaturgs, com David Cale, americans, segons ha afirmat aquest divendres en roda de premsa el director del muntatge, Oriol Tarrasón.

Les actrius Lloll Bertran, Sandra Monclús, Vanessa Segura, Mireia Gubianas i l'actor Óscar Jarque protagonitzaran aquesta comèdia de gairebé hora i mitja, en què encarnaran 35 personatges diferents, segons ha assenyalat el vicepresident d'Art i Contingut del Grup Focus, Jordi González.

"El ritme és la clau del muntatge", ha assegurat Tarrasón, qui ha afirmat a més que tot el món es pot sentir identificat en un moment o un altre de l'espectacle ja que cadascun ha tingut una mare, tot i que els petits conflictes que es representen en l'obra estiguin magnificats per donar-los dimensió còmica.

L'encarregat d'adaptar el text original al català ha estat Guillem Clua, qui ha assenyalat que "perquè una comèdia faci riure es necessiten referents concrets que connectin amb l'espectador", pel que ha hagut de canviar les referències a elements americans --com els noms dels supermercats-- per adaptar-los al context català i potenciar l'efecte còmic.

En aquest sentit, l'actriu Lloll Bertran ha dit entre rialles que "amb respecte als senyors americans, s'ha millorat la seva versió", ja que s'ha adaptat conjuntament amb els actors, i fins i tot s'ha afegit un gag especial al final creat especialment per al muntatge.

Tot i que el text és majoritàriament còmic, Tarrasón ha matisat que en alguns gags es tracten temes molt delicats, com la reacció d'un fill que descobreix que la seva mare té alzheimer; "la gent sortirà de la sala plantejant-se coses", ha afegit Clua.

González ha explicat que si l'obra funciona bé al Comtal, no descarten traduir-la al castellà i recalar a Madrid, ja que Focus també disposa dels drets per interpretar el muntatge en castellà.

MATERNITAT CONTEMPORÀNIA

González ha assenyalat que en l'obra s'ha retratat "la transformació de l'entorn i del model familiar", ja que contribueix a normalitzar estructures familiars que fins fa pocs dies eren poc habituals.

Un exemple recau en un dels gags interpretats per Óscar Jarque, en què dóna vida a un homosexual que busca un ventre de lloguer perquè pugui tenir un fill amb la seva parella.

"Una de les coses bones de l'obra és que equipara la maternitat amb la paternitat", ha afegit l'actriu Sandra Monclús, l'única mare de l'elenc en la vida real, qui ha manifestat que no haurien d'existir diferències entre els dos conceptes i que el muntatge així ho reflecteix.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés