Publicat 14/2/2019 12:13:10CET

Marea Blanca de Catalunya critica la falta de pediatres "a causa de la mala planificació"

CAP La Mina a Sant Adri de Bess (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo

Demana garantir la prevenció en salut a l'atenció primria a tots els nens

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

Marea Blanca de Catalunya ha criticat aquest dijous l'actual falta de pediatres a l'Estat, que veu "a causa de la mala planificació de la formació d'especialistes i de les condicions laborals que s'ofereixen, de vegades amb crregues assistencials inassumibles".

En un comunicat, la plataforma ha alertat que a Catalunya s'ha mirat de preservar el fet de ser ats per un pediatre i generar que es perdi tenir un professional de referncia per a la família, que tingui una visió global, a més d'allunyar-se el servei.

Ha lamentat en les institucions una falta de model clar, improvisació i falta d'explicacions a la ciutadania: "Tot junt representa una prdua de qualitat i un desprestigi més per a la sanitat pública, que porta al fet que la població amb més poder adquisitiu opti per serveis privats".

"Les famílies estan preocupades perqu veuen amenaada l'atenció a la salut dels seus fills", ha subratllat la plataforma, que ha assenyalat que les actuacions sanitries que més impacten en la salut dels nens són les activitats preventives i de promoció de la salut des de l'atenció primria.

Davant d'aquesta situació, ha reclamat que es garanteixi l'accessibilitat a les activitats preventives, de promoció de la salut i l'atenció en primera instncia dels nens a tots els centres d'atenció primria (CAP).

També veu necessari una dotació de persones suficients en l'atenció primria, amb poblacions assignades dins de les rtios recomanades i evitar que es perdi tenir un professional de referncia quan no es pot garantir tenir un pediatre.

Marea Blanca demana que es preservi tenir un professional de referncia per a la família, que es potenci la infermera de pediatria, que es garanteixi l'atenció d'un pediatre quan el problema de salut el requereixi i que es promocionin les accions comunitries per promocionar l'autocura.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 4. 4

  Coronavirus.- Educació fixa tenir en compte la situació de cada alumne en avaluar el confinament

 5. 5

  Pimec titlla les mesures del Govern de "improvisades i de nul·la sensibilitat empresarial"