La mare de la menor de l'Uruguai entrega la nena als Mossos després d'una setmana atrinxerada

Publicat 11/10/2019 16:32:54CET
La mare de la menor de l'Uruguai entrega la nena als Mossos després d'una setmana atrinxerada
EUROPA PRESS

La petita surt de l'edifici del consolat a Barcelona

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La mare de la menor de l'Uruguai que restava al consolat del país a Barcelona ha entregat aquest divendres la nena als Mossos d'Esquadra per complir la sentència per la custòdia, ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Uns minuts abans de les 13.00 hores d'aquest divendres, un cotxe amb els vidres tintats ha sortit del pàrquing de l'edifici i just després els Mossos d'Esquadra han retirat la cinta policial que havien col·locat al voltant de l'entrada, ha pogut constatar Europa Press.

Quan el vehicle ha sortit, els concentrats davant del consolat per defensar la mare han cridat consignes contra la decisió judicial d'entregar la custòdia al pare.

En declaracions als periodistes, l'advocada de la dona, Ester García, ha confirmat que han estat els mossos de paisà, acompanyats de psicòlogues de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia), qui han tret la nena de l'edifici consular.

Minuts abans de la sortida del vehicle han arribat al lloc dues unitats Arro dels Mossos, i han creat un cordó policial per evitar que els manifestants es col·locaran davant de la sortida del pàrquing.

La jutgessa de Vielha ha dictat aquest divendres que la mare havia d'entregar la nena abans de les 14.00 hores, i ha advertit que pot enfrontar-se a un delicte de desobediència a la justícia si no ho fa.

Davant del Consolat s'han concentrat una trentena de persones en suport a la mare, que han cridat consignes com 'María no estàs sola', i han exhibit un cartell amb la inscripció 'La justícia patriarcal defensa abusadors' amb representants, entre d'altres, de Ca la Dona.

UNA SETMANA AL CONSOLAT

La dona ha esta atrinxerada amb la seva filla a l'edifici consular des de divendres passat, quan estava previst que es fes l'intercanvi.

L'entrega no es va fer en la data acordada i el cònsol va criticar que la decisió judicial vulnerava el dret internacional i la inviolabilitat dels edificis consulars.

La mare havia denunciat el pare per maltractaments i abusos a la menor, i la denúncia va quedar arxivada, i en el judici per la custòdia els psicòlegs van destacar que l'home estava preparat per exercir la paternitat, mentre que de la mare van subratllar que "interfereix en el vincle amb el pare, amb una pràctica nociva" per a la seva filla.