Publicat 21/8/2019 14:06:52 +02:00CET

Maragall (ERC) defensa que és l'"hora de les ciutats" després del conflicte de l'Open Arms

Ernest Maragall, ERC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El diputat i líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat aquest dimecres que és l'"hora de les ciutats" en l'assumpció de responsabilitats sobre la crisi de refugiats com la que s'ha viscut les darreres setmanes amb l'embarcació de l'Open Arms a la costa de Lampedusa (Itàlia).

Al seu parer, "és hora que Barcelona faci de Barcelona", i s'ha adreçat a l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, perquè assumeixi el seu rol en aquest lideratge, que s'ha mostrat convençut que comparteix amb orgull.

Després de parlar amb l'alcalde de Lampedusa, Maragall s'ha ofert a col·laborar amb l'alcaldessa perquè "les ciutats prenguin la iniciativa" i perquè Barcelona assumeixi el rol de lideratge que li ha tocat històricament i que ha exercit en altres situacions.

El diputat ha al·legat que, després del conflicte amb l'Open Arms, comença una nova fase "que requereix iniciativa, agilitat, encara més responsabilitat i actuació immediata", després de la inacció i omissió per part dels estats europeus, ha dit.

"No podem esperar ni més temps ni més gestos d'un govern com el de l'Estat, que l'única reacció que ha mostrat és l'amenaça de sanció a l'Open Arms", ha criticat Maragall.

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Coronavirus.- El CAP Els Hortes de Barcelona ha detectat 544 possibles casos durant la pandèmia

 3. 3

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 4. 4

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità

 5. 5

  Coronavirus.- Barcelona destina 1 milió per incentivar la rebaixa de lloguers comercials