Publicat 10/8/2020 22:22:11 +02:00CET

Una manifestació a favor de la monarquia i una altra en contra durant la visita dels Reis a Petra (Mallorca)

Manifestació a favor de la Monarquia, a Petra, Balears.
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

La visita dels Reis, la princesa Leonor i la infanta Sofia a Petra, aquest dilluns, per conèixer el llegat de Fra Junípero Serra ha estat marcada per dues manifestacions, una a favor convocada per Fòrum Balears i una altra en contra de la plataforma Arruix Borbons.

Durant la visita a la Casa Natal i al Museu de Fra Juníper Serra, en la qual han estat acompanyats per la ministra d'Educació, Isabel Celaá, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, els aplaudiments dels monàrquics s'han barrejat amb les xiulades dels republicans.

En la convocatòria de Fòrum Balears, repartida en tres carrers, s'han escoltat càntics de "Visca el Rei", "Visca Joan Carles", "Amunt Espanya" i "Visqui la reina Letizia". En canvi, en l'altra manifestació han llançat proclames per la llibertat dels presos catalans i lemes com "La monarquia és una porqueria".

Els simpatitzants de la Corona, convocats per Fòrum Balears, s'han concentrat, des de les 18.30 hores, al carrer del Barracar Alt. En declaracions a Europa Press, Fòrum Balears ha assegurat que l'objectiu d'aquesta convocatòria és la "defensa de la Casa Real, la democràcia i els drets civils".

En concret, Fòrum Balears porta convocant una concentració cada estiu, amb la visita dels Reis a Mallorca, des de fa tres anys. Aquest any, a més de la defensa de la Corona, s'hi uneix la del rei emèrit. "Ens fa bastant pena, però tot és conseqüència de la persecució judicial i política que sofreix", ha remarcat l'entitat.

En aquest sentit, Víctor A. Milà, vocal de Fòrum Balears, ha recordat que l'ex president de la Generalitat Carles Puigdemont "s'ha escapolit d'Espanya i ell sí que és un criminal". "Joan Carles I no està en cap procés judicial", ha dit Milà.

Des de Fòrum Balears, coneixedors de la protesta convocada per Arruix Borbons, al carrer del Convent, a Petra, han assenyalat que "no perdran el temps amb gent que evidentment no aporta gran cosa a res en la societat espanyola".

En contra, des d'Arruix Borbons han afirmat que la institució monàrquica, "a més d'antidemocràtica i anacrònica, és un instrument funcional als interessos del gran capital i del seu sistema especulatiu, basat en parasitar els béns i serveis públics".

L'entitat ha comentat que la Monarquia, "només triada pel dictador Francisco Franco, representa la prolongació del seu llegat del 'Lligat i ben lligat'".