Publicat 10/8/2019 12:40:44 +02:00CET

Malta al·lega que només és "responsable" dels últims migrants rescatats per l'Open Arms

Open Arms
OPEN ARMS

MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Malta ha al·legat aquest dissabte que només és "responsable" dels últims 39 migrants i refugiats rescatats per l'ONG espanyola Open Arms, a la qual ha acusat d'avançar-se a una operació de rescat que ja estava en marxa per part de les Forces Armades malteses.

L'Open Arms va pujar a bord aquest dissabte de matinada 39 persones que viatjaven en una pastera, arran d'un avís emès per Alarm Phone. Aquesta organització també s'havia posat en contacte amb les autoritats malteses, en la mesura en què la pastera estava a la seva zona de cerca i rescat.

Segons el Govern de Malta, les Forces Armades ja havien llançat una operació per localitzar aquests 39 migrants, però Open Arms es va avançar i els va pujar a un vaixell que ja transportava 121 persones més, informa el diari 'Malta Today' en la seva edició digital.

L'ONG espanyola ha informat que les autoritats malteses s'han ofert a fer-se càrrec dels 39 últims rescatats, alguna cosa que també ha dit el Govern en el seu comunicat, en el qual ha apuntat que l'embarcació estava en una zona sota la seva "responsabilitat".

"No obstant això, Open Arms es nega i insisteix que Malta també assumeixi 121 migrants més que van ser interceptats en una àrea en la qual Malta ni és responsable ni és l'autoritat coordinadora competent. Malta només pot assumir la seva pròpia responsabilitat fins que no hi hagi altres solucions", ha afegit l'executiu de Joseph Muscat.

Open Arms ha titllat a Twitter d'"inadmissible" l'oferta parcial maltesa, que "ha generat seriosos problemes de seguretat a coberta".