Publicat 22/6/2019 11:02:56 +02:00CET

Malestar entre els guàrdies civils de l'1-O perquè només han rebut una felicitació "irrellevant" per a la seva carrera

Registre de Guàrdia Civil a la seu d'Unipost de L'Hospitalet de Llobregat
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Els guàrdies civils han expressat en les últimes hores el seu malestar després de la felicitació "irrellevant" per ascendir en l'escalafó o canviar de destinació que s'ha dirigit els agents desplegats en el dispositiu especial pel referèndum independentista de l'1 d'octubre de 2017.

El malestar l'han fet públic associacions professionals amb representació en el Consell de la Guàrdia Civil com AUGC i APROGC, que s'han queixat que la felicitació és "irrellevant per a la seva carrera professional". També subratllen que molts altres agents desplegats entre setembre i desembre de 2017 ni tan sols han tingut aquesta felicitació.

El reconeixement s'ha tramitat des de la Zona de Catalunya un total de 4.915 agents de la Guàrdia Civil, segons ha avançat 'L'Independent' i ha pogut comprovar Europa Press. Preguntat per aquesta qüestió, l'Institut Armat ha evitat realitzar cap comentari.

En un comunicat, AUGC s'ha queixat que la Guàrdia Civil "discrimina els agents que van treballar a Catalunya davant el secessionisme" ja que, "en pocs dies", han estat exclosos de la comissió de servei per al dispositiu del Pas de l'Estret i també en la concessió de medalles pel dispositiu especial de l'1 d'octubre de 2017.

"Davant idèntiques situacions es dona el cas que la Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya ha concedit una felicitació, que en molts casos ni tan sols inclou el seu registre en la fulla de serveis i que, per tant, no explicarà per als ascensos o la petició d'un canvi de destinació; però és que en altres casos hi ha guàrdies civils que no han rebut res, malgrat realitzar les mateixes funcions i serveis extraordinaris", han assenyalat des d'AUGC.

Aquesta associació defensa que el "manteniment de la seguretat ciutadana davant l'escalada del secessionisme a Catalunya" han de ser reconeguts amb l'Ordre al Mèrit Policial i l'Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil. En concret, reclama les creus amb distintiu vermell (pensionada) o blanc que, entre altres mèrits, reconeix aquells serveis "amb un alt sentit del patriotisme o de la lleialtat".

PREGUNTES A TWITTER AMB CÒPIA A RAFA NADAL

Des d'APROGC, associació amb nombrosos comandaments afiliats, també ha mostrat la seva queixa en les últimes hores per la decisió de la Guàrdia Civil, encara que en aquest cas han utilitzat el seu compte de Twitter denunciar la situació posant en còpia personalitats de l'esport com Rafa Nadal, Marc Márquez, Carolina Marín o Marc Gasol.

"T'imagines que per guanyar el Roland Garros el premi fos dues entrades per a la següent final?", pregunta APROGC al tennista Rafa Nadal, concloent el seu comentari: "Doncs això ens han donat als guàrdies civils per impedir la secessió de Catalunya d'Espanya, una simple felicitació".

A Carolina Marín, campiona olímpica i mundial de bàdminton, també l'han interpel·lat a Twitter: "T'imagines que per guanyar les Olimpíades el premi fos una piloteta amb plomes? Doncs això ens han donat als guàrdies civils per impedir la secessió de Catalunya d'Espanya, una simple felicitació".