Magdalena Valerio apel·la a la normativa internacional perquè l'embarcació d'Open Arms sigui rebuda a Itàlia

Publicat 12/8/2019 15:42:43CET
Magdalena Valerio atén als mitjans en els jardins del Palau Real de la Granja de Sant Ildefons.
EUROPA PRESS.

LA GRANJA (SEGÒVIA), 12 ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio Cordero, ha apel·lat a la normativa internacional en el conflicte de l'embarcació Open Arms, segons la qual el port pròxim més segur és Itàlia, malgrat que el Govern italià "s'està negant" a rebre les persones rescatades per l'embarcació de l'ONG espanyola.

A més, la ministra ha defensat la posició del seu Govern, en indicar que el Govern amb Pedro Sánchez al capdavant ha defensat "des d'un primer moment" la posició que la qüestió migratòria "afecta tota la Unió Europea", per la qual cosa Valerio ha posat l'accent que es busqui una solució coordinada per part de tots els països.

La integrant de l'Executiu central ha afirmat que Espanya s'està "caracteritzant" per ser totalment "solidària" i ha recordat que són milers les persones que han demanat atenció o refugi, amb més de 30.000 ateses, però també ha recordat que al mar "és estrany" el dia que no se salven entre una desena i un centenar de persones, ha asseverat.

Segons ha explicat Valerio, en aquests moments hi ha gairebé 5.000 places d'atenció humanitària, un numero que gairebé s'ha vist duplicat últimament per poder atendre la demanda.