BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -
La mèdic i cirurgiana Magda Carlas, màster en Ciències de l'Alimentació, desterra les creences falses que planegen sobre el món de l'aigua mineral natural en el llibre 'Más claro que el agua - Todo lo que deberías saber del agua mineral natural y nunca te han contado' (Amat editorial).
L'experta proposa un recorregut pel món de l'aigua mineral que ella mateixa defineix com a "un llibre diferent sobre l'aigua, un ingredient fonamental de la dieta del qual es parla poc i al voltant del qual hi ha algunes creences errònies".
En el llibre, de cinc capítols, l'autora mostra el paper de l'aigua a l'organisme, la importància de la hidratació en les diferents etapes de la vida, el paper de l'aigua en les dietes d'aprimament, l'etiqueta i composició mineral de l'aigua i la importància de l'aigua a la cuina, amb algunes receptes en les quals destaca l'interès de cuinar amb aigua mineral natural.
Cada aigua mineral natural té una composició única, constant i coneguda que ve donada pel seu origen i la seva aportació de minerals, segons destaca l'autora, que insta els consumidors a reparar a l'aportament de minerals de cadascuna per elegir la més adequada en cada moment.
A Espanya, es comercialitzen més de 100 aigües diferents i més del 80% són aigua mineral natural de mineralització feble, el que significa que tenen una quantitat en minerals --de residu sec--, d'entre un 50 i 500 mil·ligrams per litre.