Publicat 22/5/2020 13:58:58 +02:00CET

Madrid passarà a la fase 1 de desescalada a partir de dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareix en la Comissió de Sanitat del Congrés, Madrid (Espanya), 21 de maig del 2020.
Pool

MADRID, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat ha decidit aquest divendres que la Comunitat de Madrid passi a la fase 1 de desescalada a partir del dilluns 25 de maig, després d'acceptar la tercera proposta que s'ha presentat, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores.

D'aquesta manera es confirma l'optimisme del Govern de la Comunitat Madrid després de la reunió bilateral de dijous entre totes dues administracions, amb una confirmació oficial telefònica entre el ministre, Salvador Illa, i el conseller madrileny, Enrique Ruiz Escudero.

La Conselleria de Sanitat va apuntar a Europa Press que la trobada va anar "bé" i va transcórrer amb "cordialitat", en la qual el Ministeri va reconéixer "les capacitats" de la Comunitat de Madrid i "especialment el seu sistema de detecció precoç de casos sospitosos".

L'executiu autonòmic va registrar dijous un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem que sol·licitava com a mesura cautelar passar de fase, i que recorria les ordres que sustenten la desescalada entre les fases 1 i 2, després de les dues negatives anteriors.

D'altra banda, aportava al Suprem un informe de la Conselleria d'Hisenda i Funció Pública, que lidera Javier Fernández-Lasquetty, en el qual es comprova que entre una reactivació al maig i una altra al juny (escenaris 1 i 2) hi ha 3 punts de diferència en el PIB i gairebé 200.000 ocupacions afectades.

El Govern de la Comunitat de Madrid havia incidit que la reactivació de l'activitat econòmica era essencial un cop disminuís l'impacte de la pandèmia amb la reobertura ordenada del sector de l'hoteleria i altres activitats econòmiques.

La Conselleria de Sanitat defensava que Madrid compleix els paràmetres que fixa el Govern central quant a capacitat assistencial, indicadors sanitaris amb descens d'incidència del coronavirus, de la mateixa manera que en la xarxa de detecció i vigilància casos.

Contador