Publicat 13/3/2019 19:05:26 +01:00CET

El Macba acull un seminari d'"art sobre rodes" que culminar en una festa ciutadana

Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (MACBA)
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) acollir des d'aquest dimecres fins a dissabte un seminari d'"art sobre rodes" basat a descentralitzar el museu i generar experincies artístiques més enll dels projectes expositius des de l'aula.

Ho han explicat aquest dimecres el director del museu, Ferran Barenblit; el responsable de programes educatius, Pablo Martínez, i el responsable del programa - Art Ciutad de la Fundació Daniel i Nina Carasso, Carlos Almela, en la presentació del seminari internacional de prctiques ambulants i museus dispersos 'Allez!'.

El frum aspira a analitzar i difondre els recursos mbils que promouen l'educació artística, i culminar amb una festa ciutadana aquest dissabte, que confien que sigui "massiva" a la plaa dels ngels, i on precisament es posaran en prctica artefactes mbils adreats al públic familiar.

Les prctiques artístiques i les pedaggiques comparteixen una llarga genealogia d'experincies mbils en les quals l'mbit lúdic, l'esttic i el relacional es presenten en diferents nivells d'intensitat, ha explicat Almela.

L'objectiu és "trencar relacions verticals per generar xarxes", ressenya Almela, que ha explicat que el frum ser el punt de trobada de 25 projectes que la fundació finana.

Al llarg del darrer segle, ha explicat Martínez, aquest tipus de propostes han adoptat formes molt diverses: des de les missions
pedaggiques del Govern de la Segona República a Espanya a la Bote en valise de Duchamp, la gran vaca mecnica de Lina Bo Bardi o el grup de teatre La Barraca de Federico García Lorca.

En diferents nivells i formes, aquests dispositius tracen la seva estratgia en la intersecció entre prctiques artístiques,
experimentació pedaggica i la investigació social.

'Allez! Prctiques ambulants i museus dispersos' neix del desig del MACBA i la Fundació Daniel i Nina Carasso de generar un espai de reflexió i experimentació entorn els recursos didctics mbils que afavoreixen l'educació en les arts.

Així, es trobar des de maletes, kits i caixes pedaggiques a museus, biblioteques i cinemes ambulants, propostes vinculades amb la tradició de l'art postal o roulottes-estudi de gravació, totes iniciatives institucionals o autogestionades que volen mutar el territori i investiguen altres formes de relacionalitat.

Al llarg de la trobada es preguntaran sobre els elements que
componen aquests artefactes que es presenten més enll dels murs de la institució, i que generen noves formes d'institucionalitat dispersa al territori.