Publicat 21/10/2014 13:12

L'Orquestra del Liceu creixerà en una trentena de places fins a la temporada 2016-2017

Gran Teatre del Liceu
BOFILL

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona creixerà en 28 places fins a la temporada 2016-2017, passant d'una formació de 70 músics fins arribar al centenar, segons ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el director musical, Josep Pons.

Aquest novembre es convocaran les 14 primeres places, que ja s'incorporaran en la temporada 2014-2015, i que suposaran un cost de 417.000 euros, ha concretat.

La temporada 2015-2016 integrarà a set noves persones, mentre que la següent temporada contractarà el mateix nombre de músics; tot això no són jubilacions o baixes, sinó vacants de l'orquestra.

"Cal trobar la gent adequada: a vegades es convoca la plaça i no trobes el que busques", ha comentat Pons, que concretarà el novembre les característiques d'aquestes places, tot i que ha avançat que caldran dos intèrprets de fagot, un de flauta, un d'oboè i un altre de clarinet entre aquesta trentena d 'artistes.

CONVENI FLEXIBILITZAT

Els nous músics entraran al Liceu amb el mateix conveni que els seus companys, una normativa que la direcció ha canviat de cap a peus i que significa el pas a un model que compte per hores i col·lectius, "molt més flexible".

Això ho converteix en el conveni més modern d'Espanya, ha defensat Pons, que ha afegit que és "modèlic".

Entre les noves clàusules d'aquesta normativa, s'estableix un període de 'trial' en què el Liceu podrà avaluar l'adaptació del candidat al seu lloc a través d'actuacions amb la resta de l'orquestra.

D'altra banda, aquesta normativa ha aconseguit desbloquejar una pedra filosofal que "no deixava avançar", que és el dels drets audiovisuals dels músics, i que ara estan cedits per 10 anys amb caràcter universal al Liceu, teixint una verdadera autopista, ha exemplificat.

A canvi d'aquesta cessió, els artistes cobren un complement de 150 euros mensuals més una part proporcional al rendiment del teatre, han concretat.

A més, Pons ha anunciat que el segell Deutsche Grammophon s'ha interessat a treballar amb l'Orquestra del Liceu: "És una bona notícia, i era impossible si no eren cedits els drets audiovisuals".

"Gràcies a la nova direcció general tenim garantia d'activitat continuada", ha expressat Pons citant que fins fa poc hi havia boires d'ERO, el que ha estat reemplaçat per una garantia d'estabilitat de l'orquestra.

També ha parlat sobre el Cor, integrat actualment per 60 cantors --que la direcció s'ha compromès a mantenir--, i forma de la qual s'abordarà quan acabi l'aplicació del pla estratègic.

PROJECTES MUSICALS

Al marge de la temporada d'òpera, l'orquestra realitzarà aquesta temporada el Cicle Beethoven, que s'obrirà el 25 d'octubre amb la 'Obertura de Coriolà', la 'Setena Simfonia' i 'L'Emperador' amb el piano de Josep Maria Colom.

El segon concert d'aquest cicle serà el 27 i 28 de novembre, on s'interpretarà la 'Novena' al costat del Cor de la Polifònica de Puig-reig, i que formarà part de les iniciatives socials Memorial Pau Casals i el programa mundial 'La Música contra el treball infantil' promogut per l'Organització Internacional del Treball.

El tercer concert serà el 27 de març amb 'La Cinquena', la 'Obertura de'Egmont' i el 'Concert per a piano número 4' interpretat per Alba Ventura.

Altres projectes de l'orquestra són l'intercanvi amb l'Auditori amb un programa dedicat a Robert Schumann, Manuel de Falla i Johannes Brahms, així com la cantata nadalenca 'Els pastorets', d'Albert Guinovart, text de Jordi Glaceran i la interpretació del cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés