BARCELONA 12 jul. (EUROPA PRESS) -
Els cors de l'Orfeó Català debutaran aquest diumenge en el Grec Festival amb una "òpera participativa" sobre el mite de Teseu i el Minotaure, en què hi participaran 300 cantaires, han explicat els directors del muntatge, Constanza Brncic i Simon Halsey, en roda de premsa.
Juntament amb el director del Palau de la Música, Joan Oller, el líder del festival, Cesc Casadesús, ha qualificat de "fascinant" l'obra 'El monstre del laberint', que s'estrenarà al Teatre Grec, composta per Jonahtan Dove i llibret d'Alasdair Middleton, per primera vegada traduït al català per Marc Rosich.
L'obra explica la història del rei de Creta --la veu del qual anirà a càrrec de Lluís Homar-- que, a l'interior del seu palau, compta amb un laberint en el qual viu un monstre terrible, meitat home, meitat toro, que s'alimenta de carn humana.
I com el rei va vèncer Atenes en una batalla, reclama que cada any la ciutat li enviï un grup de joves per alimentar el seu monstre, amb la finalitat d'aturar les sanguinàries exigències de Minos, el jove Teseu, se suma al grup de nois i mirarà de trobar la manera de vèncer la criatura i salvar els seus companys d'aventura.
"VIATGE EMOCIONAL I POÈTIC"
Es tracta d'un "llarg viatge emocional i poètic", que vol transmetre una idea que està a l'ordre del dia, i és que hi ha moltes persones que es veuen obligades a partir del seu lloc d'origen, ha subratllat la directora escènica.
"El teatre s'omplirà de música impressionant i veus meravelloses", ha subratllat Brncic, que ha destacat la presència de la veu de Lluís Homar per la seva riquesa oral, i no tant la presència física de l'actor, perquè en el muntatge els protagonistes són les veus.
Halsey, director musical i dels cors de l'Orfeó, ha desitjat "llarga vida d'aquesta obra a Catalunya", després de les interpretacions a Berlín, Londres i Aix-en-Provence.
La interpretació musical serà a càrrec de les veus de l'Orfeó Català, el Cor Jove de l'Orfeó Català, Cor de Noies de l'Orfeó Català, Cor Infantil de l'Orfeó Català, Cor Mitjans de l'Orfeó Català, Cor Petits de l'Orfeó Català i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).
ORIGEN DE LA PEÇA
La peça va ser fruit d'un encàrrec de la London Symphony Orchestra (LSO), la Berliner Philharmonkier i el Festival d'Aix-en-Provence, que van demanar a Dove una creació contemporània per a cantants professionals i aficionats que deixés espai per a joves intèrprets.
L'obra va néixer amb la intenció de poder tenir diferents posades en escena en idiomes diferents, i de fet s'ha representat ja en altres idiomes amb una versió més operística, i d'altres vegades més concert.