Actualitzat 16/07/2014 18:09

Loppacher (CAC) proposa que el Parlament decideixi el règim jurídic dels consellers

BARCELONA, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha proposat aquest dimecres que sigui el Parlament el que decideixi el règim jurídic dels consellers de l'organisme i, per tant, si aquests han de tenir una dedicació exclusiva, un sou i dietes.

Davant la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, Loppacher ha defensat que sigui quin sigui el règim jurídic dels consellers, aquest hauria de ser el mateix per a tots, ha informat el CAC en un comunicat.

El president del CAC ha comparegut per exposar el punt de vista del regulador audiovisual català davant del Projecte de llei pel qual es modifiquen diverses lleis en matèria audiovisual i de publicitat institucional per afavorir la transparència i la sostenibilitat del sector de la comunicació i la Proposició de llei de modificació de la Llei 2/2012, de modificació de diverses lleis en matèria audiovisual.

Segons Loppacher, el projecte de llei opera una modificació substancial del règim de dedicació i, consegüentment, d'incompatibilitats i de remuneracions dels cinc consellers de la institució, a diferència de la figura del president, que manté el sistema actual de dedicació exclusiva remunerada i incompatible amb qualsevol altra activitat professional.

El projecte preveu que la resta de membres del consell tinguin, en funció del cas, un règim de dedicació exclusiva --amb caràcter remunerat-- o bé un règim de dedicació parcial --amb caràcter gratuït, però sense perjudici de les dietes que els corresponguin--.

Loppacher ha opinat que hauria de ser la Cambra catalana i no el Consell la que estableixi el règim de dedicació que correspongui, però s'ha mostrat contrari a una dualitat de règims jurídics, al·legant el caràcter col·legiat de l'organisme.

Ha argumentat que els règims de dedicació adoptats per les diferents autoritats de regulació a l'àmbit internacional no són homogenis, i en el cas de l'Ofcom britànic o el CSA francès es tracta de règims de dedicació exclusiva per als seus membres amb funcions executives.

En el cas que la llei prevegi dedicacions parcials, ha defensat suprimir la possibilitat que els càrrecs ostentin participacions que representin un percentatge igual o inferior al 10% del capital d'empreses de l'àmbit audiovisual.

Un altre dels punts destacats ha estat el relatiu a la protecció dels menors, quan ha alertat que "els nous serveis audiovisuals posaran en crisi la regulació de l'horari de protecció de la infància", ha dit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés