Publicat 28/8/2020 18:35:06 +02:00CET

L'Open Arms salpa cap al Mediterrani central

El director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, moments abans d'atendre als mitjans de comunicació des del vaixell 'Open Arms'   per informar sobre la situació en el Mediterrani, a Barcelona (Catalunya /Espanya), a 14 de febrer de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

El buc Open Arms ha salpat aquest divendres del port de Burriana (Castelló) cap al Mediterrani central, on es trobarà amb el veler Astral, que ja es troba a la zona, ha informat la Fundació Open Arms en un comunicat.

L'embarcació ha estat sotmesa des de febrer a una profunda remodelació mecànica i electrònica de la seva sala de màquines, així com a l'actualització dels seus sistemes de seguretat amb la incorporació de nova tecnologia en comunicacions i seguretat a bord.

L'Open Arms afronta la seva missió 76 amb noves mesures de seguretat i de prevenció adaptades al coronavirus, per la qual cosa membres de l'organització sanitària Emergency se sumen a la tripulació com a responsables de l'assistència sanitària a bord, amb la presència de personal mèdic i de mediació.

A bord del buc se seguiran estrictes protocols mèdics desenvolupats sobre la base d'activitats de prevenció del contagi del coronavirus que aquesta organització ha dut a terme en els seus projectes de resposta a Itàlia.

Així mateix, amb la col·laboració de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, s'ha dotat al vaixell de la tecnologia necessària per realitzar diagnòstics de malalties infeccioses com el Covid-19, tuberculosi i VIH amb l'objectiu de garantir les màximes condicions de seguretat i suport sanitari a les persones rescatades i a la tripulació.

La fundació ha assenyalat que l'Open Arms es converteix en el primer vaixell que compta amb un dispositiu de diagnòstic, que fins avui únicament ha estat utilitzat en centres hospitalaris.

Contador