Actualitzat 10/8/2019 9:40:33 +00:00 CET

L'Open Arms rescata 39 persones més al Mediterrani

- TWITTER/@OPENARMS_FUND

MADRID, 10 Ag. (EUROPA PRESS) -

El vaixell de l'ONG Open Arms ha rescatat aquesta matinada a 39 migrants i refugiats més, i ja són 160 les persones que esperen a bord el seu desembarcament en un port segur, ha informat l'organització.

Alarm Phone, que vigila la situació de pasteres al Mediterrani, havia informat a última hora del divendres d'un avís sobre una embarcació en perill a la zona de Malta. Però finalment no han estat la forces malteses les qui hi han acudit a l'auxili, sinó Open Arms.

"Rescatades 39 persones durant la passada nit, que se sumen a les 121 persones a bord. Totes necessiten arribar a port segur JA", ha anunciat l'ONG en el seu compte de Twitter.

Aquestes 160 persones se sumen a les altres 85 que esperen també a bord de l'Ocean Viking, el vaixell de Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée, i que van ser rescatades el dijous enfront de les costes de Líbia.

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ja ha advertit que no permetrà que cap dels dos vaixells atraqui a Itàlia, dies després que el Parlament avalés un decret que eleva fins a un milió d'euros les multes per a les ONG que entrin en aigües italianes sense permís de les autoritats.

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) calcula que, enguany, més de 840 persones han mort al Mediterrani, incloss unes 576 que intentaven arribar a les costes d'Itàlia o Malta.