Publicat 14/2/2020 13:25:52CET

L'Open Arms demana finançament per "garantir la protecció dels drets humans"

El director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, moments abans d'atendre els mitjans de comunicació des del vaixell Open Arms  per informar de la situació al Mediterrani, a Barcelona (Catalunya /Espanya), a 14 de febrer del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha ressaltat aquest divendres que cal una inversió important de finançament per reparar o substituir l'embarcació, perquè no hi ha cap altra organització que pugui "garantir la protecció dels drets humans" al Mediterrani.

Camps, acompanyat del cap de màquines, Martín Maretta, i el capità del vaixell, Miquel Melero, ha demanat en roda de premsa des del Port de Barcelona o bé 800.000 euros per fer front a les reparacions, o bé 2,5 milions per aconseguir un vaixell nou que, al seu parer, és l'opció preferible.

El vaixell de rescat ha arribat a Barcelona després de desembarcar 382 migrants en un port italià i haver estat sotmès a una exhaustiva inspecció de 12 hores, per la qual cosa Camps ha criticat la decisió: "Mentre no hem actuat, han mort 96 persones i actualment hi ha diverses embarcacions a la deriva".

Contador