Publicat 11/8/2019 18:43:40 +02:00CET

L'Open Arms assegura que resisteix i que només desembarcaria sense permís per "extrema necessitat"

Open Arms
OPEN ARMS

BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

L'ONG Open Arms ha assegurat que el vaixell del mateix nom "està resistint" amb els refugiats fins a obtenir permís per desembarcar en algun port, com ve demanant, i ha assegurat que no s'està plantejant desembarcar sense autorització.

Fonts de l'ONG han declarat a Europa Press que desembarcar sense permís "seria l'últim recurs, en cas d'extrema necessitat", i han afegit que per això mateix el vaixell Astral preveu arribar el dilluns fins a l'Open Arms: per fer portar-los queviures i ajuda psicològica.

L'entitat ho ha dit poc després que el seu fundador, Òscar Camps, declarés a Rac1 que l'Astral porta psicòlegs i mediadors per "mantenir una mica l'estabilitat emocional a bord de l'Open Arms, que ja comença a ser difícil".

"Si no, acabarem havent d'entrar al port per motius humanitaris, amb tot el que això comporta", havia dit Camps en al·lusió als inconvenients de desembarcar sense autorització.

L'ONG ha insistit aquest diumenge en què no pretenen desembarcar sense permís, sinó aguantar fins a obtenir-lo i, mentrestant, cuidar dels refugiats que porten a bord.