Publicat 19/5/2014 13:46:45 +02:00CET

L'ONG Educo llança un pla per alimentar aquest estiu nens espanyols pobres

Presentación del progama de becas comedor para verano
EUROPA PRESS

Oferirà 96.000 àpats a través d'activitats educatives d'estiu en aliança amb entitats

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'ONG Educo ha llançat un pla per alimentar nens espanyols en risc d'exclusió social per pobresa durant l'estiu, quan els menjadors de les escoles estan tancats i hi ha petits que no poden fer un àpat equilibrat al dia.

Educo posarà en marxa del 23 de juny al 12 de setembre un programa de beques menjador d'estiu en les 17 autonomies, ha anunciat en roda de premsa aquest dilluns el director de l'ONG, Josep Maria Faura, que ha lamentat l'alt risc de pobresa infantil a Espanya, que supera el 30%.

La campanya, apadrinada per l'actor José Corbacho i el cineasta Juan Cruz, preveu sufragar 96.000 àpats amb 800.000 euros: "Cridem empreses i societat en general a col·laborar en aquest projecte tan important amb donacions".

La iniciativa es basa en l'"estreta coordinació" de l'ONG amb escoles i entitats socials que organitzen activitats educatives, lúdiques i esportives, per garantir una més i millor atenció als petits.

D'aquesta manera, els organitzadors d'actividadats d'estiu, com colònies, casals, esplais i campaments, hauran de posar en coneixement de l'ONG els nens vulnerables que necessiten una ajuda per poder costejar els àpats que s'ingereixin en les hores en les quals duri la iniciativa educativa; alguns petits rebran un sol àpat i altres, tots els de la jornada.

La responsable del programa d'Acció Social de l'ONG, Pepa Domingo, ha posat èmfasi al "seriós problema" que hi ha a Espanya amb l'actual sistema de beques menjador, que deixa els nens més vulnerables desprotegits en època de vacances.

També ha revelat que actualment hi ha mig milió de nens espanyols amb algun tipus d'ajuda de menjador escolar, dels quals 200.000 no poden ingerir carn, pollastre i peix cada dos dies a causa de la pobresa de les seves famílies, i només poden mantenir una dieta equilibrada a l'escola.

A més, ha destacat que 100.000 nens han deixat d'assistir al servei de menjador des del 2009 perquè les famílies no podien costejar el copagament, i ha revelat que l'ONG sufraga actualment la beca de 500 nens a Catalunya, la meitat del 100% de l'import.

SANT PERE CLAVER

La directora de l'escola concertada Sant Pere Claver de Barcelona, Maria Àngels Crespo, ha revelat que la promesa de la Generalitat que cap nen vulnerable es quedaria aquest curs sense beca menjador entranya la "trampa" d'un enduriment de les condicions d'accés i el requeriment de tenir una renda molt baixa.

Ha destacat que entre el 30% i el 40% dels nens de la seva escola que necessitaven una ajuda s'ha quedat sense ella, pel que ha agraït la col·laboració d'Educo, que s'ha encarregat d'ajudar aquests estudiants.

A més, ha advertit que "els professors del centre tenen galetes sempre a mà perquè els nens arriben a classe sense esmorzar i es maregen", el que afecta de manera molt directa al seu rendiment escolar, i ha afirmat que fins i tot algunes vegades han hagut d'anar a comprar menjar al supermercat per assegurar la ingesta d'aliments dels petits.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Trump resta importància a les diferències amb Fauci i afirma que hi té "molt bona relació"