Actualitzat 30/10/2015 10:39

L'OMS recomana seguir menjant carn però amb moderació per reduir el risc de càncer

Carne, salchichas
Foto: PIXABAY

   MADRID, 30 Oct. (EUROPA PRESS)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'ha vist obligada a emetre un comunicat per aclarir l'informe de l'Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer (IARC, per la seva sigla en anglès), que associava el risc de càncer amb el consum de carn vermella i de carn processada.

   Així, després de rebre "una sèrie de consultes, expressions de preocupació i sol·licituds d'aclariment", ha recordat que la revisió de la IARC va en la mateixa línia de les recomanacions fetes per l'OMS el 2002, dins del seu informe 'Dieta, nutrició i prevenció de malalties cròniques', que aconsella a la població el consum moderat de carn per reduir el risc de càncer.

   "L'última revisió de la IARC no demana a la gent deixar de menjar carn processada, però indica que la reducció del consum d'aquests productes pot reduir el risc de càncer colorectal", afegeix.

   Alhora, defensa la credibilitat de la IARC, una agència que es va establir fa 50 anys a través d'una resolució de l'Assemblea Mundial de la Salut --i el programa de treball de la qual està aprovat i finançat pels estats membre--, amb l'objectiu de crear un organisme independent per al control de cancerígens.

   L'OMS té un grup permanent d'experts que regularment avaluen els vincles entre la dieta i la malaltia; a principi de l'any vinent, aquests experts es reuniran per estudiar les implicacions en salut pública dels últims avenços científics i per conèixer quin és el lloc de la carn processada i carn vermella dins del context d'una dieta saludable.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés