Publicat 20/08/2021 18:13

L'OMS obre una convocatòria per seleccionar a 25 experts que estudiïn els orígens de la Covid-19

Archivo - Arxivo - El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus
OMS - Archivo

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat aquest divendres una convocatria oberta per seleccionar als 25 experts que formin part del nou Grup d'Assessorament Científic sobre els Orígens dels Nous Patgens (SAGO, per les seves sigles en angls).

El SAGO assessorar a l'OMS sobre les consideracions tcniques i científiques relatives als orígens dels patgens emergents i reemergents de potencial epidmic i pandmic, i estar compost per una mplia gamma d'experts que actuaran a títol personal. La SAGO també orientar a l'OMS sobre els propers passos per comprendre els orígens del SARS-CoV-2.

A través d'un comunicat, l'organisme sanitari internacional de Nacions Unides explica que en els últims anys hi ha hagut un nombre creixent de patgens que han emergit i reemergit, per exemple, el SARS-CoV, el MERS-CoV, el Lassa, el Marburg, l'Ébola, el Nipah, la grip aviari i el SARS-CoV-2.

"Hi ha una clara necessitat d'una vigilncia slida i d'accions primerenques per a una rpida detecció i esforos de mitigació, així com de processos sistemtics per estudiar l'aparició d'aquests patgens i les rutes de transmissió des de les seves reservoris naturals als humans. Aix és fonamental per ajudar l'OMS, als Estats membres i a les institucions associades a preparar-se per a futures amenaces de propagació i per minimitzar el risc que un brot de la malaltia es converteixi en una pandmia", asseguren.

El SAGO ser multidisciplinari, amb membres que tinguin una srie de coneixements tcnics, experincia de camp, habilitats i experincia rellevants per als patgens emergents i reemergentes. Es podran seleccionar fins el 25 experts.

"Des del SARS-CoV-2, que segueix causant estralls a tot el món, fins a la propera 'Malaltia X', aquest marc global per estudiar l'aparició de patgens nous i coneguts d'alta amenaa ha de ser exhaustiu i estar coordinat sobre la base d'un enfocament d''Una Salut'. També ha d'abastar la bioseguretat i la bioprotecció. I ha de ser científic, transparent, exhaustiu, rpid i inclusiu", rebla l'OMS.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés