L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona obre les Jornades LUX de Cinema a la ciutat

Publicat 14/11/2019 20:50:13CET
Cartell de la proyeccción en la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, de les tres pel·lícules finalista del Premi LUX de Cinema del Parlamento Europeu
@EUROPARL_CAT

Es projecten gratis les tres finalistes del Premi LUX que Estrasburg proclamarà el dia 27

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha obert les Jornades LUX de Cinema aquest dijous a la nit amb la projecció del film 'El Reino' (Espanya-França, de Rodrigo Sorogoyen), una de les tres pel·lícules finalistes del Premi LUX que la Cambra atorga anualment.

S'ha projectat a la Filmoteca de Catalunya a les 20.00 i gratuïtament, com es farà amb les altres dues finalistes: 'God Exists, Her Name Is Petrunya' (Macedònia del Nord-Bèlgica-Eslovènia-Croàcia-França; de Teona Strugar Mitevska), dijous 21 de novembre, i 'Cold Case Hammarskjöld' (Dinamarca-Noruega-Suècia-Bèlgica; de Mads Brügger), dijous 28.

'El Reino' (primer llargmetratge espanyol finalista d'un LUX) és un thriller polític sobre la corrupció; 'God Exists, Her Name Is Petrunya' és un drama social amb tocs de comèdia; i 'Cold Case Hammarskjöld' és un documental a partir dels interrogants sobre la mort del secretari general de l'ONU l'any 1961, Dag Hammarskjöld.

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, anunciarà la pel·lícula guanyadora durant una sessió a Estrasburg el dimecres 27 de novembre, amb la presència dels directors.

ELS OBJECTIUS DEL PREMI LUX

L'Eurocambra atorga el guardó des de 2007 a pel·lícules amb històries que contribueixin al debat públic europeu abordant temes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques i els drets fonamentals.

El premi pretén alhora donar visibilitat al cinema europeu, ja que "la majoria" de pel·lícules europees només es projecten al país que les ha produïdes; i més del 60% de pel·lícules que s'estrenen dins la UE són europees i suposen únicament un terç del total d'espectadors, segons informa el Parlament Europeu.

Amb aquest guardó es promou la distribució de les pel·lícules finalistes, sortint dels seus països d'origen, i les tres se subtitulen en les 24 llengües oficials de la UE per projectar-se en cinemes de més de 60 ciutats europees durant les Jornades del Premi LUX de Cinema.