Actualitzat 22/09/2021 20:55 CET

L'Oficina de l'Eurocambra a Barcelona organitza diàlegs entre activistes i eurodiputats

L'Oficina de l'Eurocambra a Barcelona presenta diàlegs entre activistes i eurodiputats
EUROPA PRESS

Els vídeos estan disponibles en els canals de YouTube de l'Oficina i de l'Espai Societat Oberta

BARCELONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha organitzat sis diàlegs entre activistes locals i eurodiputats no espanyols per aconseguir una aproximació europea "d'igual a igual" sobre temes clau, i estan disponibles en els canals de YouTube de l'Oficina i de l'Espai Societat Oberta.

El director de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, ha presentat aquest dilluns el projecte 'Veus Europees', que engloba sis converses sobre emergència climàtica, refugiats, feminismes, representativitat, diversitat i democràcia.

'Veus Europees' s'ha elaborat conjuntament amb l'Espai Societat Oberta, la directora del qual, Thai Jungpanich, ha explicat que no es tracta d'un projecte aïllat, sinó que tots els temes que s'aborden en els diàlegs estan integrats en l'activitat de l'Espai.

Compten amb sis veus d'activistes a Catalunya: la fundadora de l'associació Mujeres Diversas, Carmen Juares; la periodista Tania Adam; l'activista Míriam Hatibi; la portaveu de la plataforma ciutadana Stop Mare Mortum, Sonia Ros; la presidenta de l'associació Voces Gitanas, Paqui Perona; i la integrant del moviment Fridays For Future Maria Marcet.

Els interlocutors de les activistes han estat representants a l'Eurocambra de sis països --Eslovàquia, Portugal, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca, Països Baixos-- de cadascun dels grups polítics del Parlament Europeu (PE) amb representació dels grups polítics espanyols.

Són l'europarlamentària danesa Margrete Auken (Els Verds/ALE), la neerlandesa Samira Rafaela (Renew Europe), la belga Assita Kanko (ECR), la portuguesa Marisa Matias (GUE/NGL), l'eslovac Peter Pollák (PPE) i l'italià Pietro Bartolo (S&D).

DIÀLEGS "D'IGUAL A IGUAL"

Aquests diàlegs, en l'idioma d'ús corrent dels participants i que estan subtitulats en castellà, estan disponibles en els canals de YouTube de l'Oficina i de l'Espai Societat Oberta.

Sergi Barrera ha explicat que l'objectiu d'aquest projecte és "fer diàlegs d'igual a igual per a una aproximació europea a temes que a tots ens importen", i ha destacat que la presentació coincideix amb la conferència sobre el Futur d'Europa que culminarà a la primavera.

DONAR A CONÈIXER EL PE

La portaveu de Voces Gitanas, Paqui Perona, ha explicat que ha estat una oportunitat per expressar la desconnexió que palpen des de l'activisme respecte a les polítiques europees: "No és que nosaltres no siguem capaços d'arribar a Europa i els seus recursos, és que és una cosa estructural", i ha criticat que les multinacionals són les que s'acaben enduent tots els diners, al seu parer.

Perona ha afirmat que, arran de l'intercanvi amb l'eurodiputat Peter Pollák, ha notat que "la política està molt ben dissenyada perquè la base no hi arribem" i ha celebrat poder començar a treballar des d'aquest punt: "Espero que el que hem parlat no quedi aquí, sinó que continuï", ha afegit.

Carmen Juares (Mujeres Diversas) ha considerat un problema que el PE sigui una organització, al seu parer, desconeguda, i per això "cal treballar per acostar aquesta institució a la gent", amb projectes com 'Veus Europees'.

Per Maria Marcet (Fridays For Future), el projecte li ha permès parlar de l'emergència climàtica de manera complexa i assenyalar responsables, en les seves paraules: "Era escèptica amb la institució però m'ha donat certa esperança saber que també hi ha activistes al PE".

Sonia Ros, de Stop Mare Mortum, ha expressat que han participat en el projecte perquè "la societat civil no pot perdre ni una oportunitat de portar la veu dels refugiats a les institucions".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés