Publicat 4/9/2020 19:03:28 +02:00CET

L'Oficina de Drets Civils de la Generalitat crea els Premis Laya per a cinema i televisió

BARCELONA, 4 set. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCiP) de la Generalitat impulsarà "el coneixement, la reflexió i la difusió dels drets civils i polítics, individuals i col·lectius" amb la creació dels Premis Laya, uns guardons que van dirigits a la producció cinematogràfica i als mitjans de televisió.

Segons un comunicat del Govern, la primera edició dels guardons consta d'una dotació total de 75.000 euros, repartits en les dues modalitats de llargmetratge cinematogràfic i documental televisiu.

Els Premis Laya --"que volen fer un homenatge a la productora cinematogràfica del mateix nom en temps de la Segona República"-- pretenen recolzar a l'exhibició i l'emissió de cinema documental, així com la creació d'obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió.

El director de l'ODCiP, Adam Majó, ha destacat que aquests Premis sorgeixen amb l'objectiu d'incrementar la divulgació dels drets civils i polítics entre la ciutadania i "reforçar el teixit industrial audiovisual, que és un sector estratègic amb un paper cabdal en la promoció i defensa dels drets civils i polítics".

Els Premis Laya comptaran amb un pressupost de 75.000 euros i es dividirà en dues modalitats: Premio llargmetratge cinematogràfic documental o llargmetratge de ficció per ser emès per televisió, amb una dotació de 50.000 euros; i Premi documental televisiu, amb 25.000 euros.

Contador