L'OCDE ajorna la publicació d'una part dels resultats de l'Informe Pisa d'Espanya després de detectar anomalies

Publicat 15/11/2019 17:38:27CET
Alumne, estudiant, ordinador (arxiu)
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

MADRID, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha decidit ajornar la publicació de part dels resultats espanyols de l'Informe PISA del proper 3 de desembre, després de detectar anomalies en les respostes dels estudiants en la prova de lectura en algunes zones d'Espanya.

En un comunicat, l'OCDE explica que està treballant amb el Ministeri d'Educació d'Espanya per "identificar les causes" del comportament "anòmal" de les respostes en la prova de lectura que "no reflecteixen el nivell real de competència dels estudiants".

A més, l'OCDE no descarta que les proves de competències matemàtica i científica estiguin també afectades per aquest "comportament anòmal", tot i que en menys mesura. Els resultats espanyols d'aquestes proves sí es publicaran, amb els de la resta de països que participen en l'Informe PISA, el 3 de desembre.

Prop de 40.000 alumnes de 1.102 instituts de totes les comunitats espanyoles van participar l'any passat en les proves de l'Informe del Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants, conegut com Pisa, que des de l'any 2000 avalua les capacitats d'estudiants d'arreu del món en lectura, matemàtiques i ciències.

Les proves de l'Informe Pisa estan destinades a alumnes de 15 anys, tot just abans d'acabar l'educació obligatòria, i es fan cada tres anys. A Espanya, les proves s'apliquen a totes les comunitats autònomes amb una mostra ampliada d'uns 50 centres a cada regió. L'elecció dels centres és aleatòria, i de la mateixa els 42 alumnes que fan la prova a cada institut.

Contador