Publicat 29/10/2014 16:41

Localitzen el niu de la tortuga babaua que ha criat en la Platja Llarga de Tarragona

Tortuga boba en la Platja Llarga de Tarragona
GENERALITAT

TARRAGONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

Els tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina han localitzat el niu de la tortuga babaua --'caretta caretta'-- que ha criat en la Platja Llarga de Tarragona i ha protagonitzat el naixement històric d'una vintena d'exemplars d'aquesta espècie en perill d'extinció.

Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat en un comunicat, els tècnics han constatat que dilluns a la nit van néixer una vintena de cries després de trobar empremtes i, després d'acordonar la zona i crear un dispositiu de vigilància, la matinada d'aquest dimecres han vist el naixement d'un altre d'aquests exemplars.

Es tracta de la primera vegada que es té constància a les comarques de Tarragona del naixement de manera natural d'exemplars d'aquesta espècie en perill d'extinció, i d'un fet poc habitual a la costa nord de la Mediterrània.

Les tortugues babaues posen pocs ous en aquesta zona perquè és poc apropiada per a aquesta espècie de sang freda, tenint en compte que la temperatura és més baixa que a la costa africana, on acostumen a fer-ho regularment.

El naixement detectat "pot marcar una tendència a ampliar la seva àrea de reproducció habitual", ha destacat la Conselleria, que ha celebrada que les tortugues babaues hagin demostrat que poden criar de manera natural a Catalunya.

Ha concretat que existeixen referències d'un naixement semblant al Delta de la Tordera fa uns anys i un cas aïllat a Premià de Mar, així com el d'un nounat trobat mort el segle passat al Delta de l'Ebre.

La zona continuarà acordonada i vigilada durant com a mínim 48 hores més per voluntaris i Agents Rurals: les eclosions poden durar fins a una setmana, pel que podrien haver nous naixements a la zona.

POSADA ANTERIOR

El passat 25 d'agost una altra tortuga marina va posar 89 ous en la Platja de l'Arrabassada, també a Tarragona, tot i que llavors es van detectar abans de l'eclosió i es van desenterrar per traslladar-los a una zona més protegida i menys freqüentada del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

Els ous estan en el seu moment 64 d'incubació i la Conselleria està monitorant la posada amb l'objectiu de recollir dades per al seu estudi, i veure si aquest fenomen està relacionat amb el naixement d'aquest dilluns.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés