Publicat 5/3/2020 18:12:29 +01:00CET

L'obra "total" de William Klein arriba a la Pedrera amb una exposició de 200 peces

Exposició de William Klein
EUROPA PRESS

Reivindica els seus "amors amb diferents mitjans artístics"

BARCELONA, 5 mar� (EUROPA PRESS) -

L'obra "total" del fotògraf novaiorquès William Klein protagonitza una retrospectiva a la Pedrera de Barcelona amb més de 200 fotografies, pintures i documents de l'artista de 92 anys que evidencien el seu treball pictòric, fotogràfic, gràfic i cinematogràfic i plasma un segle de canvis, creacions i revolucions.

En roda de premsa aquest dijous, la comissària Raphaëlle Stopin ha explicat que l'exposició és radicalment diferent perquè la mirada de l'artista també ho és, i ha afegit que "la seva obra ens parla de la societat i del vincle de l'artista amb ella".

Ha adduït que el títol de l'exposició, 'William Klein. Manifest', està relacionat amb la seva capacitat de formular manifestos: "És algú que ho ha fet amb la seva obra, amb missatges i amb posicions molt sinceres i clares".

Ha afegit que l'artista, que va arribar aquest dimecres a la nit per visitar l'exposició i estarà aquest dijous a la tarda en la inauguració, li ha deixat "molta llibertat" per organitzar l'espai gràcies a la bona relació de confiança que mantenen.

OBRA AMB "RESSONÀNCIA"

Ha avisat que el seu recorregut no mira d'aprofundir-se en la seva obra de manera exhaustiva sinó que intenta localitzar-ne els punts cardinals i reproduir la "ressonància que va dibuixar al fil dels seus amors amb diferents mitjans artístics".

Per això, presenta el William Klein fotògraf com una peça clau a l'edifici creatiu, perquè va experimentar amb la pintura, la fotografia plàstica i abstracta i fins i tot l'arquitectura: "La seva capacitat d'abstracció i els grans conjunts arquitectònics són la part més desconeguda de la seva obra".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 3. 3

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 4. 4

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 5. 5

  Coronavirus.- Ripollet (Barcelona) anuncia que les guarderies del municipi obriran al setembre