Publicat 26/03/2014 14:34

L'Obra Social La Caixa atén de manera directa 770 persones vulnerables al Gòtic

Presentación del trabajo de los primeros meses de la Fundación Esperanza
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 març (EUROPA PRESS) -

L'Obra Social La Caixa ha atès de manera directa 770 persones en situació de vulnerabilitat social, pertanyents a 256 famílies, en els primers vuit mesos de la posada en marxa de la Fundació Esperança, al Gòtic barceloní, per trencar la cadena hereditària de la pobresa.

Així ho han anunciat en roda de premsa aquest dimecres el director general adjunt de CaixaBank i de l'Obra Social La Caixa, Jaume Giró, i el director de l'Àrea Social de la Fundació La Caixa i de la Fundació Esperança, Marc Simón, en roda de premsa per presentar els resultats dels primers mesos de camí de la fundació que atén persones en situació de pobresa i exclusió.

En total, s'han atès 87 nens de 0 a 3 anys, 214 nens de 4 a 16 anys, 441 adults i 28 persones grans, en un perfil que destaquen les famílies amb ingressos insuficients per cobrir necessitats bàsiques, adults a l'atur de llarga durada i amb fills a càrrec.

La majoria té formació bàsica i baixa qualificació professional, així com escasses xarxes de suport i desconeixement sobre l'accés als recursos, han destacat els directius de La Caixa, que han explicat que l'entitat té 23.000 habitatges socials a tot l'Estat, el 40% dels quals a Catalunya.

Prop del 46% de les famílies ateses ha rebut ajudes alimentàries setmanals, si bé la resta les ha rebut de manera quinzenal, i 57 famílies amb 97 nens al càrrec en total han rebut materials escolars i suport educatiu continuat.

La fundació proveeix d'ajudes per a l'alimentació, roba, higiene infantil i equipament escolar, suport familiar, assessorament i acompanyament en la recerca de feina i formació en oficis, a través dels programes de l'Obra Social: CaixaProinfancia, Incorpora i Violència: Tolerància Zero, entre d'altres, ha assenyalat Simón.

La professional d'Acció Social de la fundació Ofèlia Ricciardelli ha destacat que les persones s'han atès "en diferents nivells", en funció de les necessitats presentades, i amb molta complicitat amb els atesos i en sintonia amb els treballadors socials de referència del cas, quan aquest existeix, perquè, del contrari, el centre ha fet una tasca més profunda, ha dit.

Ricciardelli ha subratllat el "fort vincle" que s'estableix amb els usuaris, que s'estableix un pla d'acció amb diferents terminis, en funció de si està a punt de patir un desnonament o bé no pot pagar el lloguer, per exemple, i ha destacat la frase que repeteixen diversos dels atesos sobre que aquests professionals els ajuden a sentir-se més valents i protagonistes del canvi que necessiten.

'TENS TALENT'

Simón ha destacat la feina que es fa amb el programa d'acollida després de l'escola per a nens de 5 anys a adolescents de 14, als quals s'ofereix un entorn educatiu no formal per fer deures i assessorar amb el projecte 'Tens talent', que persegueix detectar les capacitats especials que ostenten els menors.

Un servei matern-infantil acompanya 10 mares per aconseguir un vincle maternofilial i oferir coneixements pràctics en la cura i atenció del nadó, mentre que el punt Incorpora ha ajudat a que 20 usuaris aconsegueixin un lloc de feina i 40 alumnes es formin a nous oficis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés