Publicat 16/4/2019 13:28:10 +02:00CET

Llibreters, floristes i forners encaren amb optimisme l'"esclat de vida" de la Diada

Rosas de Sant Jordi
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

Els gremis de floristes, llibreters i forners de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona encaren amb optimisme l'"esclat de vida" que suposar la Diada de Sant Jordi dimarts vinent, quan preveuen que 1,5 milions de persones inundin el centre de la capital catalana amb 4.000 parades.

El regidor de Turisme, Comer i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha posat l'accent en la jornada com una "festa de l'amor i de l'afecte", que s'expressa a través del llibre, la rosa i, des de fa 31 anys, el pa de Sant Jordi.

Ha animat a convertir aquesta "festa de goig en un acte de reivindicació de la cultura", que comptar amb 4.000 parades de roses --unes 200 de floristes acreditats-- i unes 1.000 de llibres, amb una certa tendncia a la baixa en el cas de Ciutat Vella, especialment de les de flors.

L'objectiu és descongestionar el centre en favor d'altres barris i zones, com l'avinguda Mistral, al barri de Sant Antoni, que acollir 26 parades, ha explicat Colom, en la línia de treball impulsada pel consistori per guanyar espai entre parades a favor de la desconcentració i més comoditat.

Els diferents representants s'han mostrat convenuts que la coincidncia de la Diada amb la campanya electoral no deslluir la festa d'aquest any, perqu la gent del carrer és l'"autntica protagonista".