Publicat 8/2/2019 13:08:43 +01:00CET

Un llibre reivindica el paper de la narració en contextos educatius

La Universitat Abat Oliba (UAO)
UAO - Archivo

BARCELONA, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

El llibre 'El rol central de la narración en el contexto educativo' (Academia del Hispanismo), del grup d'investigació Familia, Educación y Escuela Inclusiva (Trivium) de la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU), reivindica el paper imprescindible de la narració en contextos educatius.

El llibre conté diferents enfocaments sobre el paper de la narració, no només en l'educació sinó també en l'mbit empresarial o la configuració del pensament, ha informat la universitat aquest divendres en un comunicat.

En el llibre conflueixen algunes de les contribucions dutes a terme per diversos investigadors en la cinquena edició del congrés Word in Education, que aquest any celebrar una nova edició a París.

Els participants del llibre evidencien que una fórmula tan genunament literria com el relat o la narració és absolutament necessria per inculcar eficament gairebé qualsevol missatge.

L'obra parteix de la necessria presncia de la narració en el món educatiu, per la qual cosa n'explora el potencial en els contes de fades, la literatura del Segle d'Or o els llibres de cavalleries, i s'endinsa també en les característiques prpies de la narrativa de la crisi.

També indaga en les interaccions entre literatura i pensament, en el rol de la narració en el desenvolupament de l'empresa, i les aportacions a camps com les noves tecnologies o la fotografia.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  Àngel Buxó assumeix la presidència del Club Cecot Recursos Humans