Publicat 17/02/2014 14:27

El llibre electrònic, la música, l'audiovisual i els videojocs centren les jornades Digital4C

Presentación de Digital4C
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

La primera edició de les jornades Contingut cultural i creatiu català (Digital4C), que tindran lloc el 27 i 28 de febrer a l'Arts Santa Mònica, se centraran en el llibre electrònic, la música, l'audiovisual i els videojocs, segons ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.

Ha assenyalat que si s'han elegit aquests quatre elements en concret ha estat perquè han estat exposats a un canvi notable, i que són sectors molt importants per a la vida cultural i empresarial.

Les jornades s'emmarquen dins el World Mobile Capital (MCB), i reuniran professionals d'empreses digitals i del sector cultural per propiciar nous projectes de cultura digital, a causa que les noves tecnologies obren noves vies de monetització i creació cultural.

Segons ha explicat el director general de Creació d'Empreses Culturals, Jordi segelles, Digital4C també vol ser una referència d'innovació i creativitat a escala europea i internacional, i d'aquí ve el seu nom, ja que en anglès es pronuncia 'Digital foresee', que significa anticipar.

Ha insistit que aviat hauran de tancar les inscripcions perquè el nombre de visitants "creix exponencialment", ja que a primera hora del matí d'aquest dilluns hi havia 100 persones inscrites, i a les 12 n'hi havia unes 500.

D'altra banda, el conseller ha explicat que un esdeveniment com Digital4C és una oportunitat per ensenyar la creativitat catalana al món, i ho ha il·lustrat dient que "a Catalunya hi ha un 0,1% de la població mundial, però té una capacitat d'exportació de l'1% a escala internacional".

ACTIVITATS

Les jornades s'organitzaran en tres blocs, que consistiran en ponències, on professionals i experts oferiran el seu punt de vista sobre el sector; taules rodones, on es debatran diverses idees, i activitats paral·leles, que complementaran l'oferta.

Les ponències versaran sobre temes tan diferents com el transmedia --relat en el qual la història es reprodueix a través de diferents dispositius--, oferta per Simon Staffans; la professionalització de la innovació, per Enric Barba; el mercat de la publicació electrònica internacional, per Arantza Llarraui; el màrqueting sensorial i transmedial, per Beth Prat; la garantia de monetització i responsabilitat de continguts, per Gonzalo de la Vega, i també sobre videojocs, tema sobre el qual tractaran KooPee Hiltunen i Gerard Fernández.

A les taules rodones es debatrà com fluctua el mercat dels llibres electrònics, si el futur de la música són les descàrregues i l''streaming', si el contingut de marca pot monetitzar el contingut digital audiovisual, i també el paper dels videojocs, segons si són un producte o un servei.

La trobada s'aprofitarà per presentar futures iniciatives, com el Hackathon CCMA --24 hores sense interrupció dedicada al desenvolupament de projectes que vinculen mòbils amb televisió-- i la presentació del projecte guanyador de mSchools, que vol usar la tecnologia mòbil com a instrument d'innovació educativa.

El conseller ha avançat que unes setmanes després del WMC es presentarà el Pla Cultura Digital, una iniciativa que vol donar visibilitat a les empreses culturals natives digitals i a les tradicionals que han hagut d'adaptar-se al nou context.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés