Publicat 25/07/2019 18:57CET

El Llibre Blanc de l'Autisme d'Andorra aspira a convertir-se en un "referent internacional"

El Consell Assessor del Llibre Blanco de l'Autisme d'Andorra, que s'ha constitut aquest dijous.
AUTEA

SANT JULI DE LRIA (ANDORRA), 25 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTEA) ha presentat aquest dijous el Consell Assessor que supervisar el Llibre Blanc del trastorn de l'espectre autista, un estudi que aspira a convertir-se en un "referent internacional" perqu aportar informació sobre el trastorn a tot un país, ha destacat la presidenta de l'entitat, Inés Martí.

El Consell Assessor est format per onze persones, entre elles, dos experts de "prestigi mundial": la doctora Amaia Hervás, especialista en autisme, i el psicleg Victor Adé, director del Centre d'Educació Especial GURU, ha informat AUTEA en un comunicat.

La resta de l'equip el configuren membres del Govern dels Ministeris de Salut, d'Afers Socials, d'Economia i Empresa i d'Educació; especialistes de l'hospital andorr Nostra Senyora de Meritxell; representants de famílies, persones amb autisme i representants de la Fundació Juli Reig, que collabora en l'elaboració de l'estudi.

El Llibre Blanc, que es preveu acabar durant el primer semestre del 2020, permetr identificar els reptes i les actuacions a dur a terme els propers anys per millorar les condicions de vida de les persones amb TEA i les de les famílies.

Aquests reptes passen sobretot per facilitar la inclusió en el món laboral, un aspecte en el qual "encara queda molt terreny per recórrer", ha manifestat Martí, que ha defensat que les persones amb TEA tenen habilitats que encaixen, per exemple, amb feines relacionades amb la informtica.

En un primer estadi, que comena aquest juliol, s'estudiar la realitat de l'autisme a Andorra i els programes i serveis que existeixen en l'actualitat per a les persones amb el trastorn.

Es faran enquestes i entrevistes, un treball que compta amb la participació de professionals de renom que treballen amb pacients a diferents pasos d'Europa i Llatinoamrica.

Finalment, el Consell Assessor, com a rgan extern, supervisar i validar les conclusions de l'estudi, per poder plasmar-les en el Llibre Blanc.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés