Publicat 25/7/2019 18:57:27 +02:00CET

El Llibre Blanc de l'Autisme d'Andorra aspira a convertir-se en un "referent internacional"

El Consell Assessor del Llibre Blanco de l'Autisme d'Andorra, que s'ha constituït aquest dijous.
AUTEA

SANT JULIÀ DE LÒRIA (ANDORRA), 25 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTEA) ha presentat aquest dijous el Consell Assessor que supervisarà el Llibre Blanc del trastorn de l'espectre autista, un estudi que aspira a convertir-se en un "referent internacional" perquè aportarà informació sobre el trastorn a tot un país, ha destacat la presidenta de l'entitat, Inés Martí.

El Consell Assessor està format per onze persones, entre elles, dos experts de "prestigi mundial": la doctora Amaia Hervás, especialista en autisme, i el psicòleg Victor Adé, director del Centre d'Educació Especial GURU, ha informat AUTEA en un comunicat.

La resta de l'equip el configuren membres del Govern dels Ministeris de Salut, d'Afers Socials, d'Economia i Empresa i d'Educació; especialistes de l'hospital andorrà Nostra Senyora de Meritxell; representants de famílies, persones amb autisme i representants de la Fundació Julià Reig, que col·labora en l'elaboració de l'estudi.

El Llibre Blanc, que es preveu acabar durant el primer semestre del 2020, permetrà identificar els reptes i les actuacions a dur a terme els propers anys per millorar les condicions de vida de les persones amb TEA i les de les famílies.

Aquests reptes passen sobretot per facilitar la inclusió en el món laboral, un aspecte en el qual "encara queda molt terreny per recórrer", ha manifestat Martí, que ha defensat que les persones amb TEA tenen habilitats que encaixen, per exemple, amb feines relacionades amb la informàtica.

En un primer estadi, que comença aquest juliol, s'estudiarà la realitat de l'autisme a Andorra i els programes i serveis que existeixen en l'actualitat per a les persones amb el trastorn.

Es faran enquestes i entrevistes, un treball que compta amb la participació de professionals de renom que treballen amb pacients a diferents països d'Europa i Llatinoamèrica.

Finalment, el Consell Assessor, com a òrgan extern, supervisarà i validarà les conclusions de l'estudi, per poder plasmar-les en el Llibre Blanc.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 4. 4

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 5. 5

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)