Llibertat provisional per als tres detinguts per una agressió sexual a Barcelona

Publicat 21/7/2019 10:17:50CET
Façana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 jul. (EUROPA PRESS) -

El jutjat d'Instrucció 29 de Barcelona en funcions de guàrdia ha acordat llibertat provisional per als tres detinguts, dos homes i una dona, per una presumpta agressió sexual múltiple reiterada a una dona en un descampat del barri del Poblenou de Barcelona durant el cap de setmana passat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat en un comunicat que els tres detinguts també hauran de comparèixer setmanalment, se'ls ha retirat el passaport i tenen prohibit sortir del país.

Els tres implicats van ser posats a disposició judicial aquest dissabte, on van declarar: dos d'ells amb ajuda de traductor, dos van contestar només a preguntes dels seus advocats i un altre va respondre a totes les parts.

La víctima també va declarar amb ajuda de traductor i a través de la càmera de Gesel, i la seva declaració s'ha fet com a prova preconstituida atès que té residència fora d'Espanya.

Aquesta última ha declarat que els agressors són quatre, per la qual cosa hi ha dos que no han estat detinguts de moment, amb diferent participació.

Les mostres d'ADN no han estat encara nominalitzades, no hi ha identificació i donats els testimoniatges, la Fiscalia no ha demanat presó.

El jutjat d'Instrucció 29 s'inhibirà en els propers dies a instrucció 8, i la causa contínua oberta per agressió sexual i detenció il·legal.