Publicat 25/02/2015 15:33

L'ITworldEdu presentarà aplicacions innovadores de la tecnologia a les aules

Alumnos estudiando on line
FRANZ PFLUEGL

BARCELONA, 25 febr. (EUROPA PRESS) -

L'ITworldEdu ha iniciat aquest dimecres la setena edició amb la mirada posada en la simbiosi entre tecnologia i educació, i durant dos dies presentarà les millors experiències educatives i aplicacions innovadores de la tecnologia a les aules.

La principal novetat del congrés és l'ITworldEdu Junior, que donarà veu als alumnes perquè expliquin les seves vivències a classe, ha explicat la vicepresidenta del clúster Edutech, Elisabet Marill, aquest dimecres a l'acte d'inauguració.

El clúster Edutech, que treballa per difondre la importància estratègica de les TIC en el procés d'aprenentatge, es fa càrrec de l'organització d'aquest esdeveniment, que busca escoltar, entendre i acompanyar les necessitats dels centres educatius.

El president del clúster, Baptista Borrell, ha assenyalat que la divulgació i l'ús de la tecnologia a les escoles és responsabilitat dels centres educatius, de les famílies, de les administracions i d'entitats com la Mobile World Capital, que han de treballar per buscar elements que millorin la relació entre ensenyament i tecnologia.

El congrés albergarà conferències, taules rodones, tallers i un espai de 'networking' on empreses, centres educatius i professionals dels sectors de l'educació i les TIC podran intercanviar opinions.

El regidor d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha explicat que Barcelona no pot permetre's "el luxe" de no alinear canvi social amb tecnologia i educació, i ha assenyalat tres eixos de treball: el lideratge dels docents, l'estimulació dels alumnes i el canvi tecnològic en infraestructures educatives.

Ardanuy ha anunciat que el consistori obrirà el març una convocatòria perquè les escoles públiques de la capital catalana puguin fer un canvi sistèmic vinculat amb la tecnologia, iniciativa a la qual destinaran 3,5 milions d'euros.

MSCHOOLS, EL PROGRAMA EDUCATIU DE LA MOBILE WORLD CAPITAL

El director associat de la Mobile World Capital, Albert Forn, ha destacat el seu treball amb el projecte mSchools, que pretén transformar el món de l'aprenentatge per formar els alumnes de manera que estiguin més preparats per afrontar el món laboral.

Formen part d'aquest programa iniciatives com el Mobile History Map, una aplicació mòbil que creen els alumnes de diverses escoles en la qual geolocalitzen punts d'interès històric i cultural, i l'assignatura optativa 'Mobilitzem l'escola', on els estudiants dissenyen aplicacions que resolen problemes del seu entorn a manera de projecte empresarial.

Forn ha avançat que el Mobile World Congres acollirà una jornada dirigida a directors d'escola, que podran escoltar les paraules de diversos experts sobre la implementació de la tecnologia en els centres educatius.

CONFERÈNCIA INAUGURAL

La conferència inaugural del congrés ITworldEdu ha anat a càrrec del membre de l'European Schoolnet, Roger Blamire, que ha explicat que tot i que el nombre d'ordinadors a les escoles europees s'ha doblat entre 2006 i 2012, l'ús és molt baix.

Blamire va afirmar que el 2013 el 20% dels alumnes europeus no havien fet servir mai l'ordinador a l'escola, per la qual cosa ha cridat a estimular l'ús de tecnologia als centres i que empreses i sector educatiu treballin conjuntament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés