Actualitzat 24/8/2018 11:07:18 +00:00 CET

La literatura catalana serà la convidada d'honor del FIL de Mont-real amb Bosch, Llach i Monsó

Xavier Bosch, periodista i escriptor
Europa Press - Archivo

BARCELONA, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

Les lletres catalanes seran les convidades d'honor en la 24ena edició del Festival Internacional de la Literatura (FIL), que se celebrarà del 21 al 30 de setembre a Mont-real (Canadà) i comptarà amb els escriptors Xavier Bosch, Lluís Llach, Imma Monsó i Ramon Erra, segons ha anunciat l'Institut Ramon Llull (IRL) en un comunicat.

A més, tindrà els músics Muchacho i Los Sobrinos, Barbara Corsini, Mireia Tejero i la ballarina Sol Picó en un certamen que acollirà diferents disciplines artístiques com la música, el cinema i la dramatúrgia.

Amb l'impuls de l'IRL, la literatura catalana serà present en 12 activitats en les quals els escriptors i artistes convidats dialogaran amb escriptors i periodistes quebequesos.

Bosch participarà en una jornada sobre llengües i riquesa cultural a Europa, Erra en un lectura musicada en català i en francès de la seva novel·la 'Far West Gitano' i Llach llegirà fragments de 'Lluís Llach, la veu de Catalunya', a més de conversar amb la periodista Lisa-Marie Gervais.

Per la seva banda, Monsó parlarà amb la periodista quebequesa Claudia Larochelle, impartirà una conferència a la Universitat de Mont-real i llegirà fragments de les seves obres amb la dansa de Sol Picó i la música de la saxofonista Mireia Tejero, entre d'altres activitats.

Fruit de la col·laboració entre el FIL i l'IRL, l'any passat l'escriptor Miquel de Palol va visitar el certamen per presentar la seva obra 'El jardí dels set crepuscles' i el 2016 Sebastià Alzamora va ser un dels convidats internacionals del festival.

Amb més de 200 autors internacionals presents, el FIL ha reunit més de 4.500 escriptors i artistes des de la seva creació i ha tingut ciutats convidades d'honor com Ginebra i París, entre d'altres.