Publicat 13/3/2019 19:01:09 +01:00CET

L'IRB Barcelona vol recaptar 5 milions d'euros per investigar contra la metstasi

L'IRB Barcelona cerca recaptar 5 milions d'euros per investigar contra l'em
IRB BARCELONA

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Recerca Biomdica de Barcelona (IRB Barcelona) vol recaptar 5 milions d'euros en els propers quatre anys per accelerar la investigació oncolgica, en una campanya batejada com '#RepteMetstasi' que servir per captar talent, habilitar nous espais de laboratori, adquirir noves tecnologies i crear una unitat sobre la metstasi.

En un comunicat aquest dimecres, el centre ha explicat que ha creat aquesta campanya dirigida a la societat civil per poder accelerar els avenos sobre la metstasi, que consisteix en l'extensió d'un tumor d'un rgan cap a altres parts del cos i que provoca el 90% de les morts per cncer.

El director de l'IRB Barcelona, Francesc Posas, ha afirmat durant la presentació: "És el moment de prémer l'accelerador", per la qual cosa fan una crida a ciutadans, institucions, i empreses perqu s'involucrin per donar un salt qualitatiu, empnyer la investigació clínica i aconseguir nous tractaments.

A través d'un web ('reptemetastasi.com'), recolliran donacions, testimoniatges, activitats de sensibilització i institucions que hi donen suport: "Moltes persones ja hi han contribut", com una herncia d'1,5 milions d'euros, han assenyalat.

Les millores en diagnstic, prevenció, cirurgia i tractaments permeten guarir o cronificar el 60% dels casos de metstasi, que és un camp d'investigació relativament nou i que ser clau per rebaixar les morts per cncer i trobar noves solucions per als pacients.